Skandal i cupfinalen – spelarna vägrade spela

Protesterade mot domaren

FOTBOLL

En omdiskuterad straff och ett bortdömt mål.

Sen fick Vojvodinaspelarna nog och vägrade fortsätta finalen mot Partizan.

Cupsagan tog slut för Vojvodina, Partizan blev serbiska cupmästare.

– Det är första gången ett lag har övergett en serbisk final, säger Partizancoachen Aleksandar Stanojevic.

I Sverige har vi tvingats vänja oss vid att domare avbryter matcher med jämna mellanrum på grund av oroligheter på läktarna.

I Serbien tog Vojvodinatränaren Zoran Milinkovic saken i egna händer och beordrade av sina spelare.

Anledningen? Han var förbannad på domaren efter att ha fått en straff emot sig, och minuterna senare fick Vojvodina ett mål bortdömt.

Vojvodinaspelarna gick av planen och markerade sitt missnöje tydligt.

På väg mot dubbeln

Samtidigt försökte Partizanspelarna förgäves att hindra sina motståndare från att lämna planen för att kunna spela klart matchen.

– Vi vann rättvist och det Vojvodina gjorde i slutet förtar inte glansen från vår seger, säger Aleksandar Stanojevic enligt Reuters och fortsätter:

– Vi var respektfulla när vi förlorade båda ligamatcherna mot Vojvodina men vi kan inte säga detsamma om Vojvodina, det är första gången ett lag har övergett en serbisk final.

Partizan är också på väg att vinna ligan, försprånget till ligatvåan Röda Stjärnan är fem poäng med fyra matcher kvar. Men Stanojevic är inte helt genomlycklig trots den framgångsrika säsongen:

– Sättet som matchen slutade är tråkigt och vi har blandade känslor eftersom firandet i omklädningsrummet blev något dämpat, men vi hade ingen del i finalskandalen.

ARTIKELN HANDLAR OM