Elmander klar för Galatasaray

Har skrivit på ett tvåårskontrakt

1 av 10
FOTBOLL

Johan Elmander får en fin lön i sin nya klubb.

Enligt Sportbladets källor kommer Galatasarays nyförvärv tjäna runt 20 miljoner kronor netto – per säsong.

Det var i går kväll som Galatasarays president Ünal Aysal berättade om sitt nyförvärv i turkisk tv.

– Jag kan bekräfta att Elmander är klar. Han kommer att spela för oss nästa säsong, sa Aysal i NTV Spor.

Eftersom den turkiska storklubben är börsnoterad kommer man att vänta med till fredagen innan övergången offentliggörs. Enligt Sportbladets uppgifter kommer den 29-årige anfallaren, som hade en överlag stark säsong i Bolton, då att skriva på ett tvåårskontrakt. Förutom en sign on fee i mångmiljonklassen kommer Elmander att få en lön på runt 20 miljoner netto per säsong.

Under gårdagen blev det också klart att Galatasaray anställt tränarlegendaren Fatih Terim som den som ska basa över klubben i framtiden. 57-åringen, som redan gjort två sejourer i Galatasaray, ska ha redan ha godkänt nyförvärvet från Sverige.

– Vi har redan fått ett okej för honom när det gäller Elmander, säger Ünal Aysal.

Nia i tabellen

Den turkiska storklubben har vunnit den inhemska ligan 17 gånger och även Uefa-cupen vid ett tillfälle men i år har det gått minst sagt trögt. Med en omgång kvar att spela ligger Galatasaray inte bättre än nia i ligan.

Men nu bygger man om, både truppmässigt och bokstavligt. Nyligen invigdes den hypermoderna hemmaarenan Türk Telekom Arena som tar in 53 000 åskådare.

Galatasaray bekräftade övergången strax före klockan nio på fredagsmorgonen.

FAKTA

Johan Elmander

Ålder: 29 (27 maj, 1981)

Klubbar: Holmalund, Örgryte, Feyenoord, Djurgården, NAC Breda, Bröndby, Toulouse, Bolton.

Aktuell: Är klar för Galatasaray enligt klubbens president Ünal Aysal.

Meriter: Vann Uefacupen med Feyenoord 2002. Blivit svensk mästare med Djurgården två gånger, 2002 och 2003, och vunnit svenska cupen 2002. Blev mästare i Danmark med Bröndby 2004-05 och danska cupen 2005. Anfallaren blev utnämnd till Premier Leagues bäste spelare i november 2010.

Det här är Galatasaray

Grundad: 1905

Hemmaplan: Türk Telekom Arena (53 000)

President: Ûnal Aysal

Tränare: Fatih Terim

Bästa målskytt genom tiderna: Metin Oktay (331 mål på 50 och 60-talet)

Galatasaray har vunnit den turkiska ligan 17 gånger, vilket är delat rekord tillsammans med Fenerbache. Däremot är man ensam etta med 14 cuptitlar. Säsongen 1999/2000 blev en riktig höjdpunkt för klubben när man först vann Uefacupen och därefter Supercupen mot Real Madrid.

Året som gick har däremot varit en riktig besvikelse och som bäst kan Galatasaray blir sjua i ligan. Men nu bygger man alltså nytt. En ny arena, en ny tränare är redan på plats och en hel del talar för att det dessutom kommer in två nya svenskar.

ARTIKELN HANDLAR OM