Risp på väg till Levski Sofia

"Håller på och slutförhandlar"

Foto: Bildbyrån.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Fredrik Risp är på väg att göra klart med en ny klubb.

Sportbladet kan avslöja att han är mycket nära en flytt till det bulgariska storlaget Levski Sofia.

– Vi håller på och slutförhandlar, säger ex-Ängeln.

30-åringen spelade senast för danska Esbjerg, men efter degraderingen från högstaligan tackade han nej till en kontraktsförlängning. Fredrik Risp är nu hemma på semester i Göteborg och väntar på att göra klart med Levski Sofia.

– Deras tränare (Georgi Ivanov) är en gammal anfallare som jag mötte i Turkiet för fem-sex år sedan. De hörde av sig i förra veckan och jag åkte ner till deras träningsläger i Österrike. Jag spelade en träningsmatch och det gick bra. Coachen ville skriva kontrakt med mig, säger den förre Blåvittspelaren till Sportbladet.

"Vi är mycket nära"

Förhandlingar har pågått i två dagars tid och mittbacken väntar på klartecken från klubbens president, som är på semester i Afrika.

– Vi är mycket nära varandra och förhoppningsvis blir allt påskrivet under morgondagen. Ett ettårskontrakt är det som gäller till att börja med. Om allt går vägen åker jag ner till Sofia på torsdag eller fredag.

Levski Sofia har vunnit den bulgariska ligan 26 gånger och spelar regelbundet i Europa.

– Det hade varit fantastiskt roligt att få komma till en klubb där man kan vinna titlar. Det har man inte varit bortskämd med de senaste åren, säger Fredrik Risp.

ARTIKELN HANDLAR OM