Bekräftat: Risp till Bulgarien

Förre IFK-spelaren lämnar danska Esbjerg

FOTBOLL

Precis som Sportbladet avslöjade i förrgår är Fredrik Risp nu klar för storklubben Levski Sofia.

– Det är en stor klubb det här, det märktes om inte annat när jag anlände och fem-sex tv-team och massor av journalister stod och väntade på mig, säger han till Sportbladet.

Fredrik Risp är klar för sin nionde elitklubb i karriären. Den förre Blåvittspelaren har i dag skrivit på för den bulgariska storklubben Levski Sofia, som i år slutade tvåa i ligan.

– Det här ska bli mycket spännande. De är med i Europa varje år, och det ska bli kul att få spela för en klubb som vinner de flesta matcherna. Senast var det väl Trabzonspor som ändå hade målsättningen att vinna ligan varje år, säger mittbacken.

Han har skrivit på ett kontrakt över ett år, med en option på ytterligare ett år.

– Det är okej ekonomi här, även om jag tjänade bättre i Turkiet. Men någonstans mellan dansk och turkisk lön får jag nu. Plus att jag kan tänka mig att de har ganska bra segerbonusar också.

Går rätt in i laget

Ligan startar i början av augusti, men redan nästa torsdag kan han göra debut för sin nya klubb. Levski Sofia går in i den tredje kvalomgången av Europa League.

– Tanken är att jag ska gå rätt in i laget. De behövde en mer rutinerad spelare som kan ta en papparoll. Men jag har bara tränat för mig själv i fyra-fem veckor, så jag vet inte hur realistiskt det är att ta en plats redan nu.

Mittbacken var tillbaka i IFK Göteborg förra våren, men fick inte något förlängt kontrakt. I stället gjorde han succé i danska Esbjerg, men när klubben åkte ur högstaligan valde Risp att inte förlänga kontraktet. I stället blir det nu spel i den bulgariska ligan och Europa League.

ARTIKELN HANDLAR OM