Målet som får fotbolls- världen att häpna

Real Madrid-aktuelle Neymar showade i galen fotbollsmatch

FOTBOLL

Här är drömmålet som gör Neymar, 19, ännu hetare på marknaden.

Superlöftet – som värderats till nästan en halv miljard – tog sig igenom hela Flamengos försvar innan han satte bollen i mål.

Nu lutar det åt att han hamnar i Real Madrid.

Det var efter 26 minuter i mötet mellan Santos och Flamengo som hemmalagets supertalang Neymar, 19, svarade för ett mål som det kommer att pratas om länge.

Neymar startade anfallet på vänsterkanten, väggspelade med en lagkamrat, bröt sig igenom försvaret och lurade brallorna av den sista försvararen innan han chippade bollen förbi den utrusande målvakten.

Blir det Real?

Målet gör givetvis redan hete Neymar stekhet på marknaden. Enligt olika uppgifter i internationella medier ligger hans värde på nästan en halv miljard kronor.

Barcelona och Chelsea har funnits med i kampen om Neymars signatur på ett kontrakt, men Neymar själv har sagt att han stannar i Santos.

För en vecka sedan sa dock hans agent Wagner Ribeiro till Marca att det blir Real Madrid:

– Det finns ingenting annat att diskutera. Det enda som återstår är för Real Madrid att betala.

Fortsättning i den storyn lär följa.

Misslyckad ”Panenka”

Men tillbaka till den galna matchen. Neymars 3–0-mål borde ha punkterat spänningen.

Men matchen mellan Santos och Flamengo hade verkligen allt.

Vid ställningen 3–2 till Santos, när Flamengo var på väg tillbaka i matchen efter att ha legat under med 3–0, fick Elano (Svennis favoritspelare under tiden i Manchester City) chansen att sätta 4–2 på straff.

Elano försökte sig på en ”Panenka”, men målvakten läste spelet, stod kvar och kunde enkelt fånga den lösa chippen mitt i målet.

”Konsert eller show”

I stället kunde Flamengo vända och vinna med 5–4 – efter att Ronaldinho svarat för ett hattrick. En bedrift som hamnade i skymundan av Neymars drömmål.

Brasilianska tidningen Globoesporte har svårt att finna ord för showen som bjöds och skriver:

”Det är svårt att hitta ett adjektiv som beskriver matchen. Var det en konsert eller en show? En historisk match som det kommer att pratas om länge”.