Iran visar intresse för divison fyra-spelare

FOTBOLL

Från division fyra i Sverige - till iranska högstaligan.

- Deras intresse är mycket konkret, säger Arvin Ali Hosseini, 20.

George Mourad är redan på plats hos iranska toppklubben Mes Kerman. Nu kan han få svenskt sällskap i ligan.

Division 4-laget Kärras Arvin Ali Hosseini har under fem veckor provtränat med Malavan, och om en månad åker han tillbaka för att eventuellt skriva på ett kontrakt.

- Jag är väldigt glad just nu, men vill samtidigt inte sväva iväg innan jag har papper på allting, säger den förre Öis-spelaren till Göteborgs-Posten.

Anfallaren har dubbla pass, vilket kan tvinga honom till militärtjänstgöring i Iran, men Malavan har lovat att försöka se till så att han slipper det.

Också för en annan göteborgare kan det bli lukrativt proffsspel. Ilhan Gönel lyckades aldrig bli uppflyttad från IFK Göteborgs ungdomslag vintras, men sedan i onsdags provtränar han med den turkiska nykomlingen Bucaspor. Hans mamma bor i Izmir och hade en kontakt med klubben via sin arbetsplats.

- De har sagt att de gillar det de sett och att jag ser ut som en bra spelare. Att spela här vore som en dröm som går i uppfyllelse. Jag har inte köpt någon returbiljett, utan får avvakta och se, säger den nuvarande IF Warta-anfallaren till GP.