Häktad för mord – kräver att få spela

”De måste acceptera honom”

Foto: AFP
FOTBOLL

Flamengos målvakt Bruno sitter i fängelse – häktad misstänkt för att ha lejt en man för att mörda sin förra flickvän.

Nu kräver 27-åringen att få spela för klubben igen om han släpps mot borgen.

– När han kommer ut ur fängelset måste Flamengo acceptera honom, säger Brunos advokat Rui Pimenta till Veja.

Det var i juni 2010 som polis grep brasilianske fotbollsstjärnan Bruno, misstänkt för att ha lejt en person för att mörda förra flickvännen Eliza Samudio. Den 25-åriga kvinnan födde målvaktens son men blev sedan mordhotad då hon krävde underhåll av Bruno som redan var gift med en annan kvinna.

”Gav resterna till hundarna”

Enligt polisens misstankar slutade det hela med att Bruno betalade 12 000 kronor till en knarklangare som mördade Samudio.

– Den som utförde beställningen slaktade henne i bitar och gav resterna till Brunos rottweilers, säger målvaktens 17-årige kusin.

27-åringen anklagas nu för mord och har suttit på ett av Brasiliens mest övervakade fängelser sedan juni 2010. Nu vill Bruno släppas mot borgen i väntan på rättegången och kräver, om hans begäran accepteras, att få tillbaka sitt kontrakt med Flamengo.

”Kommer att spela fotboll”

– Om högsta domstolen accepterar min begäran kommer han att återvända till Flamengo och han kommer att spela fotboll. Han är i bra form och tränar varje dag, säger Brunos advokat Rui Pimenta till Veja.

– När han kommer ut ur fängelset måste Flamengo acceptera honom.

Bruno väntas få svar på sin ansökan i februari och finns därefter tillgänglig för spel fram till rättegången startar i mars.