Sköts i huvudet - nu gör han comeback

Salvador Cabanas har kvar kulan i skallen

Foto: FOTO: AP
Salvador Cabanas.
FOTBOLL

För snart två år sedan blev Salvador Cabanas skjuten i huvudet.

Nu gör han comeback i barndomsklubben.

Drygt två år har gått sedan den Paraguayanske landslagsspelaren Salvador Cabanas sköts i huvudet på en bar i Mexico City.

Nyheten skakade om en hel fotbollsvärld och det var länge oklart hur illa hans tillstånd var. Anfallaren svävade mellan liv och död och precis efter händelsen förklarade läkarna att 80 procent av patienterna som drabbas av en liknande skada inte överlever.

Cabanas tillhörde de resterande 20 procenten.

Har kvar kulan i skallen

Han har visserligen kvar kulan i skallen - som en påminnelse om händelsen - men i övrigt har han återhämtat sig fullt ut.

Efter att ha tränat med Paraguayanska Libertad under en period och dessutom spelat en hyllningsmatch mot Paraguays landslag har 31-åringen nu fått läkarnas godkännande att göra comeback på riktigt. Enligt espn.com ska han finnas tillgänglig för sin barndomsklubb 12 de Octubre till helgen.

Missade VM 2010

Det var just i den Paraguayanska andradivisionsklubben som Cabanas inledde karriären 1998. Därefter bar det av till Chilenska Audax Italiano, Mexikanska Jaguares de Chiapas innan han kom till Club América 2006. Väl där stod han för 66 mål på 115 ligamatcher och anfallaren ansåg ha bra chans att ta plats i det Paraguayanska landslaget inför VM 2010. Något mästerskap blev det som bekant inte, men nu kan det alltså vara dags för comeback.

ARTIKELN HANDLAR OM