”Ingenting med Celtic att göra”

Skotska uppgifter: Namnet för likt ärkerivalens

Foto: SNS GROUP ROSS BROWNLEE
Mervan Celik anländer till Glasgow.
FOTBOLL

Celik blir Mervan i Glasgow Rangers.

Enligt skotska uppgifter för att 21-åringens efternamn är för likt ärkerivalen Celtics och kunde hota tröjförsäljningen.

– Det har ingenting med det att göra, säger Celik till Sportbladet.

Efter månader av funderingar har Mervan Celik bestämt sig. På fredagen skrev 21-åringen på för 3,5 år med skotska storklubben Glasgow Rangers.

– Äntligen är det klart. Det känns skönt att få det gjort och få spela fotboll igen. Jag har alltid sagt att jag vill komma till en klubb som vill vinna titlar och tror på mig. På Rangers stämmer det in, säger Celik till Sportbladet.

”Jag gillar mitt namn”

Efter att ha genomgått läkarundersökningen och skrivit på kontraktet poserade 21-åringen med sin nya tröja. Numret blir 24, senaste buren av Madjid Bougherra, men namnet inte Celik.

Istället kommer mittfältaren att spela med sitt förnamn Mervan på ryggen. Enligt skotska uppgifter för att efternamnet Celik påminner för mycket med ärkerivalen Celtic när de utläses på skotska och därmed kunde hota tröjförsäljningen.

– Det är ingenting jag bryr mig om och det har ingenting med det att göra. Jag har aldrig haft namn på tröjan i Gais men alltid sagt att ifall det blir namn ska jag ha Mervan.

Varför?

– Jag gillar mitt namn. Då vill jag ha det på tröjan.

Hoppas på debut nästa vecka

Celik börjar träna med sin nya klubb redan på lördag och säger själv att han hoppas på debut nästa vecka.

– Han kan utmana, han kan göra mål. Han kan definitivt spela på en kant men vi har också sett honom ta sig fram i mitten. Han är en fartfylld spelare som vi hoppas att fansen ska fastna för. Men än mer viktigt är att han kommer att bli en potentiell målgörare när vi får in honom i laget, säger managern Ally McCoist till Daily Express.