”Hela ligan ställs in”

Stjärnflykt kan väntas till Sverige

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Den amerikanska damligan ställer in kommande säsong.

I ett mejl till spelarna som Sports Illustrateds Grant Wahl tagit del av, hänvisar WPS till en juridisk kamp med klubben MagicJacks ägare Dan Borislow.

– Det har avlett resurser från investeringar i ligan, skriver WSP i mailet till spelarna.

Det är upplagt för en stjärnfylld säsong i damallsvenskan. Detta sedan en av de största konkurrenterna nu uppges ge upp hela säsongen.

Amerikanska proffsligan har under hösten legat i en infekterad juridisk tvist med affärsmannen Dan Borislow. 50-åringen köpte laget Washington Freedom 2011, flyttade laget till Florida och döpte om det till MagicJack.

Bröt mot reglerna

Men köpet mötte snabbt kritik när Borislow anklagades för att inte marknadsföra laget och dessutom bröt mot ligareglerna när han placerade hemmamatcherna på en arena med kapacitet för bara 1500 åskådare, långt under ligakravet på minst 5000. Även spelarfacket kritiserade klubben för flera regelbrott vilket fick till följd att laget uteslöts ur ligan. Det har sedan lett till en långdragen juridisk kamp.

Tvingas ge upp säsongen

Sports Illustrateds Grant Wahl skriver nu på Twitter att samtliga spelare har informerats i ett mejl att kommande säsong är inställd. Enligt Wahl skriver ligan bland annat att tvisten med Borislow ”har avlett resurser från investeringar i ligan” och därmed tvingar WPS att ge upp säsongen.

En väntad utveckling är att flera av stjärnorna i ligan nu söker sig till Europa för att spela fotboll.