”Barnen kunde inte andas ordentligt”

Sjuåringarnas turnering fick avbrytas

FOTBOLL

Det började som en fest men förvandlades till något helt annat.

En fotbollsturnering för sju och åttaåriga barn fick avbrytas sedan den berusade publiken tänt bengaler och kastat in mängder med papper på planen.

– Barnen fick svårt att andas och föräldrarna vägrade låta dem fortsätta, säger Wartas tränare Marcin Pieta till New Poland Express.

Spelarna, sju och åtta år gamla, skulle delta i en inomhusturnering i polska Kornik söndagen den 4 mars. I publiken dök en stor samling supportrar upp – till stor glädje för barnen till en början.

”Väldigt roligt till en början”

– I början var det supportrar till Lech från Bnin. Sångerna var välorganiserade med trummor, flaggor och annat och alla skötte sig. De unga spelarna var glada över stödet och vi ska inte förneka att de hade väldigt roligt, säger ett ögonvittne till New Poland Express.

Ett ögonvittne berättar hur publiken sedan blev mer och mer berusad och tillställningen spårade ur.

– Under turneringens gång började många av dem, flera som såg ut att vara minderåriga, att dricka mer och mer öl.

”Såg inte genom hallen”

Publiken tände ett stort antal bengaler och kastade in mängder av tifo-material på planen. Barnen försökte rensa spelplanen men tvingades ge upp när hela hallen rökfylldes.

– Först var det bara en eller två bengaler, vilket hallens säkerhetspersonal kunde ta hand om. Men helt plötsligt tändes så många bengaler att du inte kunde se från ena sidan av hallen till den andra. Barnen fick svårt att andas och föräldrarna sade helt enkelt att de vägrade att fortsätta, säger Marcin Pieta, tränare för Wartas lag som deltog i turneringen.

ARTIKELN HANDLAR OM