”Det känns som ett spännande äventyr”

Därför valde Elm CSKA Moskva: ”Jag har vant mig att folk blir förvånade över mina val”

FOTBOLL

MÜNCHEN. Nu kan nästan inget stoppa Rasmus Elm från en flytt till CSKA Moskva.

Läkarundersökningen är klar.

– Det här känns som ett nytt spännande äventyr, säger Rasmus Elm.

Rasmus Elm har varit jagad av storklubbar i Europas största ligor under hela året. Därför slog det ned som en bomb när han i veckan kopplades samman med ryska storklubben CSKA Moskva.

– Det trodde du inte va?, säger Rasmus Elm och skrattar.

– Men jag har vant mig att folk blir förvånade över mina val. Det var ingen som trodde jag skulle välja Holland och AZ förra gången när jag hade förfrågningar från Premier League.

Varför blev valet till slut CSKA Moskva?

– En kombination av sportslig utmaning ihop med en bra ekonomisk lösning. CSKA Moskva är ett lag som normalt spelar i Champions League och är en storklubb med muskler. Sedan är det även ett snäpp upp ekonomiskt. Man kan säga att det är ett liknande steg som jag tog förra gången från Kalmar till AZ som jag gör nu. Sedan känns helhetslösningen bra för mig och min familj.

Får spela med Wernbloom

Det är alltså ett nytt oväntat och bra Rasmus Elm-val?

– Om det är bra vet vi först efteråt. Men känslan är bra och det är skönt att ha bestämt sig, säger Rasmus Elm, som samtidigt poängtera att affären inte är helt i hamn:

– Det finns några detaljer att lösa mellan klubbarna och mellan mig och CSKA. Men jag hoppas verkligen allt ska gå bra, i så fall åker jag till Moskva och skriver kontraktet på söndag.

Pontus Wernbloom finns redan i klubben. Hur mycket har det påverkat ditt val?

– Det har varit en fördel såklart att kunna prata med Pontus och få reda på saker inifrån klubben. Sedan är det en bra människa och spelare som jag trivs bra ihop med.

Kostar 60 miljoner

Hur känns det nu?

– Bara bra, en form av lättnadskänsla, men jag är helt slut nu. Efter alla medicinska tester känner jag mig som en nykläckt tomte från tomteverkstan som har fått ett OK stämplat på baken, säger Rasmus Elm när han landat i Alkmaar efter två dagars tester i München.

Längden på Rasmus Elms kontrakt eller summan som han kostar CSKA att lösa från AZ:s kontrakt är inte offentligt ännu. Men gissniningsvis skrivs kontraktet på tre eller fyra år och övergångssumman förväntas ligga på runt 60 miljoner kronor.