Källström klar för Spartak Moskva

Presenterad på ryska storklubbens hemsida

FOTBOLL

Kim Källström är nu klar för Spartak Moskva, enligt klubbens hemsida.

Den ryska storklubben har kommit överens med Lyon om övergångssumman som enligt Sportbladets uppgifter landar på 25 miljoner kronor.

Franska l'Équipe skrev tidigare under lördagen att Kim Källström, 29, inte var med i Lyons trupp till matchen mot Montpellier i den franska supercupen.

I stället skulle han genomgå en läkarundersökning hos den ryska ligatvåan Spartak Moskva och övergången sannolikt skulle bli aktuell under lördag eller söndag.

Nu tycks i varje fall Källströms förra klubb Lyon vara överens med Spartak om en övergångssumma. Enligt Spartaks hemsida återstår nu bara läkarundersökningen av svensken innan han är definitivt klar.

Heta derbyn mot Elm & Wernbloom

Enligt Sportbladets uppgifter kostar Kim Källström omkring 25 miljoner kronor och göteborgaren förväntas att skriva på för fyra år.

Vid en övergång till Spartak blir han en i ledet av svenska stjärnor som flyttar till Ryssland efter Pontus Wernbloom och Rasmus Elms övergångar till CSKA Moskva.

Spartak slutade tvåa i ryska ligan förra säsongen och kommer därför att kvala till Champions League nästa säsong.

Övergången skulle öppna för ett Moskva-derby med svensk prägel. CSKA och Spartak är bittra rivaler – CSKA har sina rötter i den ryska armén, medan Spartak är fackföreningarnas (och traditionellt ”folkets”) lag.

Lyons ägare, Jean-Michel Aulas, kritiserade Kim Källström efter säsongen som en av spelarna som skapade ”negativ stämning” i omklädningsrummet.

En Rysslands-flytt har länge varit aktuell för Källström, och han har tidigare ryktats till ryska Rubin Kazan.

Kim Källström slog igenom i BK Häcken men har sedan dess spelat i Djurgården, Rennes och Lyon.