Willian väljer mellan Chelsea och Spurs

Ser Villas-Boas som en vän

Foto: AP
Willian, 24, i Sjaktar Donetsk.
FOTBOLL

Sjaktar Donetsks stora stjärna Willian, 24, har länge ryktats till Chelsea och Tottenham Hotspur, och båda klubbarna fick bud nekade i somras.

Nu berättar brassen själv om uppvaktningen.

– Att välja mellan klubbarna skulle vara svårt, säger han till Lancenet.

Både Chelsea och Tottenham fick sina bud nekade av Sjaktar, men att Willian lämnar Ukraina verkar handla mer om när, och inte om, just nu.

Den offensiva mittfältaren berättar själv.

– Det kom två bud i somras. Ett från Chelsea och ett från Tottenham. Att välja mellan klubbarna skulle vara svårt, säger Willian till Lancenet.

Han berättar att han fortfarande har kontakt med Spurs-tränaren André Villas-Boas, som lämnade just Chelsea förra säsongen.

– Jag menar, Tottenham är en stor klubb och har en bra tränare. Han skickar alltid meddelanden till mig. Vi hör alltid av varandra och han har definitivt blivit en vän, säger han.

”Chelsea är Chelsea”

– Chelsea är Chelsea. Det är ett fantastiskt lag med otroliga spelare och är europeiska mästare. Jag skulle älska att spela för båda de klubbarna, men jag är helt fokuserad på Sjaktar, säger han.

Willian har tidigare fått kritik för att ha flörtat med de engelska klubbarna, men brassen är tydlig med att hans mål är att spela i landslaget igen.

– Alla vet vad mitt mål är. Jag har tydligt deklarerat att jag vill spela på en större scen, vare sig det är England, Spanien eller Italien. Jag vill tillbaka till landslaget och det rampljuset skulle hjälpa mig, säger Willian till Lancenet.

Ikväll, tisdag, möter Sjaktar just Chelsea i Champions League.

Willian lämnade brasilianska Corinthians för Sjaktar Donetsk 2007 och har etablerat sig som en av de mest spännande mittfältarna i Europa.