”Måste ha lagt det i min drink”

Dulee Johnson fast med kokain i blodet – sparkas igen

Slängs ut för fjärde gången Sedan han tvingades att lämna AIK efter att dömts för sexköp har Dulee Johnson fått sparken från Panetolikos, De Graafschap och nu även från sydafrikanska Amazulu. Han ertappades med kokain i blodet efter ett dopningsprov.
FOTBOLL

Dulee Johnson är i blåsväder igen.

Den förre AIK:aren har fått sparken av sin sydafrikanska klubb Amazulu sedan ett dopningsprov visat att han haft kokain i kroppen.

– Jag var ute på fest och någon måste ha lagt det i drinken, säger­ ­Johnson till Sportbladet.

Han har fått lämna sina tre sista klubbar i förtid på grund av disciplinära skäl och i går var det dags igen för Dulee Johnson.

27-åringen sparkas från sydafrikanska Amazulu, som han skrev ett tvåårskontrakt med i somras.

Anledningen: ett av klubbens tester har visat att Johnson haft ­kokain i kroppen.

– Det var inget svårt ­beslut. Han har inte dykt upp på ­våra förhör där vi går igenom anklagelserna och lägger fram ­bevismaterialet, säger Roger Palmgren, Amazlus svenska tränare.

”Inte helt lyckat”

– Jag visste att Dulee hade ett bråkigt rykte om sig, men jag vill alltid ge folk en andra chans. Och fotbollsmässigt var han något som vi behövde så på de grunderna tog vi hit honom. Men det blev inte helt lyckat.

Men historien är inte slut där, menar Dulee Johnson. Han anser inte att Amazulu har tillräckliga skäl för att sparka honom och har därför anlitat en advokat som ska hjälpa ­honom att få rätt.

– De är inte nöjda med läget och ser chansen att bli av med mig. Jag är en av deras bäst betalda spelare och de vill bryta kontraktet. Det är hur enkelt som helst, säger han.

Att han har haft kokain i kroppen bekräftar han. Men han säger sig inte ­veta hur det kommit dit.

– Jag var på fest och någon måste ha lagt det i drinken. Jag använder inte kokain. Jag har blivit testad i alla mina klubbar tidigare. Men du vet hur det är, man dricker alkohol, man är ute med en massa folk. Allt kan hända.

”Vi har bevis”

Dulee är också kritisk till tidspunkten för kontrollen.

– Varför har de inte dopningskontroll efter matcherna som i Sverige? Vi spelade match på lördag och sen gick jag ut på fest på lördagskvällen. På söndagen hade vi träning och på måndagen testade de mig.

Roger Palmgren ger dock inte mycket för Johnsons förklaring.

– Någon har lagt det i drinken? Ja, du hör ju själv…

Han avråder dessutom Dulee Johnson till att dra klubben inför rätta.

– Det är så jävla dumt av honom så det finns inte. Vi har full bevisning. Det enda som händer är att det i så fall blir en sak även för förbundet och då blir han avstängd i två år i stället.

FAKTA

Här är Dulees senaste möten med rättvisan

December 2010:

FÅR LÄMNA AIK

Johnson döms för sexköp. AIK bryter kontraktet med sin mittfältare, som spelat en betydande roll under guldåret 2009.

April 2011:

FÅR LÄMNA ­PANETOLIKOS

Den grekiska klubben påstår att Johnson har druckit alkohol timmarna innan en träning. Johnson nekar­ till anklagelserna.

Oktober 2011

FÅR LÄMNA DE GRAAFSCHAP

Har enligt sin ­arbetsgivare kört rattfull och kraschat in i en staty. Johnson nekar igen, men kontraktet bryts på nytt.