’Matade sin hund med porraktrisen’

Fotbollsstjärnan Bruno Fernandes upp i rätten efter det bestialiska mordet: ”Trött på fångelse”

1 av 3 | Foto: AP
Bruno Fernandes, till höger, upp i rätten.
FOTBOLL

Fotbollsstjärnan Bruno Fernandes, 27, riskerar livstids fängelse.

Rättegången har inletts där Fernandes påstås ha lejt en mördare – som torterade offret och matade Fernandes hund med kroppsdelarna.

– Jag tror på rättvisa och fördömanden av alla de anklagade. Jag vill ha min dotters kvarlevor, säger offrets mamma Sonia Moura.

Det bestialiska mordet ska ha inträffat i juni 2010. Några månader tidigare hade Flamengos målvakt Bruno Fernandes de Souza, gift tvåbarnsfar, lärt känna porraktrisen Eliza Samudio, 25, på en fest arrangerad av en lagkamrat. Spelarna hade hyrt in prostituerade tjejer till partyt som slutade i en gruppsexorgie.

När sedan Eliza berättade att hon var gravid och tänkte behålla barnet blev Bruno rasande – och konsekvensen är makaber.

Enligt åtalet kidnappades Eliza av Bruno – som hade hjälp av åtta medhjälpare, bland annat sin fru Dayanne Rodrigues och före detta polisutredaren Marcos dos Santos – och Eliza fördes till Brunos sommarstuga i Belo Horizonte.

Dramatisk första dag

Den medåtalade polisutredaren ska sedan ha torterat Eliza medan de andra såg på. Kroppsdelarna gavs till Brunos rottweilers, benresterna blandades med cement och grävdes ned i trädgården.

Bruno Fernandes sitter redan i fängelse efter att ha dömts till fyra år och sex månader för misshandel av Eliza.

I går inleddes mordrättegången som kan ge Bruno Fernandes och medhjälparna Marcos dos Santos och Dayanne Rodrigues livstids fängelse.

Den första rättegångsdagen i Minas Gerais blev enligt nyhetsbyrån AP dramatisk då advokaterna för Bruno Fernandes och Marcos dos Santos lämnade salen efter en häftig argumentation med domaren om tillgång till vittnesmål.

– Vi vill göra klart för juryn att det är omöjligt att genomföra en rättvis rättegång, säger Santos advokat Ercio Quaresmo till O Globo.

Sugen på en saftig stek

Samtliga som riskerar att dömas för mord har hävdat sin oskuld. Bruno Fernandes advokat säger att han är övertygad om att Bruno Fernandes kommer lämna rättegången som en fri man.

– Bruno är trött på att vara i fängelse. Han är redo att gå ut och äta en saftig stek, säger advokaten Rui Pimenta till O Globo.

Försvarets argument är att ett mord aldrig har begåtts då Eliza Samudio i själva verket lever.

– Jag kommer bevisa att Eliza Samudio bor i Östeuropa, säger Pimenta.

”Tror på rättvisa”

Eliza Samudios mor Sonia Moura, som har vårdnaden för Bruno Fernandes och Eliza Samudios son Bruno, säger till G1:

– Jag tror på rättvisa och och fördömanden av alla de anklagade. Jag vill ha min dotters kvarlevor.

Bruno Fernandes kom till storklubben Atlético Mineiro i Belo Horizonte 2002 då Afonso Alves och Paulinho Guará fortfarande tillhörde klubben. 2006 kontrakterades han av Flamengo och var klubbens ordinarie målvakt fram till mordhärvan.

ARTIKELN HANDLAR OM