Zenit straffas efter målvaktsskandalen

"Det är ett väldigt tveksamt beslut"

FOTBOLL

Zenits klubbdirektör hotade med att dra sig ur ryska ligan om straffet var "orättvist".

Nu har domen kommit:

Förlust i matchen, 235 000 kronor i böter, och spel inför tomma läktare i två matcher.

– Det tar inte hänsyn till ett par viktiga detaljer, säger klubbdirektör Mitrofanov.

I förra veckan fick den ryska ligamatchen mellan Dynamo Moskva och Zenit St. Petersburg brytas efter att Dynamos målvakt träffades av en fyrverkeripjäs och ligan kallade till krismöte.

Efter matchen har Zenits klubbdirektör Maxim Mitrofanov dundrat mot motståndarna Dynamo Moskva och förbundet, och hotat med att klubben ska dra sig ur ligan om straffet blir "orättvist".

– Jag förstår inte varför Dynamo försöker göra oss till den skyldiga, sa Mitrofanov.

Tänker överklaga

Nu har domen kommit:

Enligt AP skrivs matchen till en 0–3-förlust för Zenit och klubben får böta 1,13 miljoner rubel, cirka 235 900 kronor. Dessutom får Zenit spela sina nästkommande två hemmamatcher inför tomma läktare.

Och straffet verkar inte vara alltför "orättvist" då Mitrofanov inte längre pratar om att dra sig ur ligaspelet. Men helt nöjd är han inte.

– Det är ett väldigt tveksamt beslut. Det tar inte hänsyn till ett par viktiga detaljer. Därför planerar vi på att överklaga. Först måste vi få en skriftlig kopia från förbundet, sedan beslutar vi, säger Mitrofanov enligt Reuters.

Ute ur Champions League

Domen slår hårt mot Spallettis klubb, som jagar från en tredjeplats i ligan för att behålla titeln från i fjol. Klubben är tre poäng bakom serieledande CSKA Moskva, med svenskarna Pontus Wernbloom och Rasmus Elm.

I går stod det även klart att Zenit åker ur Champions League, efter att klubben bara fick 2–2 hemma mot Malaga.

ARTIKELN HANDLAR OM