Dyr prislapp på supertalangen

"Balkans Messi" redan dubbelt historisk

Halilovic mot Ibrahimovic i Champions League
FOTBOLL

Manchester City uppges leda jakten på den kroatiske supertalangen Alen Halilovic, 16.

Men Zagreb håller hårt i sin guldklimp.

– För de summorna som nämnts i engelsk media hade vi inte ens sålt hans vänstra ben, säger klubbens sportchef Zoran Mamic.

Han har kallats för Balkans Messi och har i år fått göra inhopp i Champions League med Dinamo Zagreb. Alen Halilovic är en jagad 16-åring och i täten bland jagande klubbar är Manchester City.

Zagrebs sportchef Zoran Mamic håller dock hårt i sin guldklimp. Till kroatiska tidningen Jutarnji insisterar han på att ingen affär ännu gjorts med Manchester City, och att Halilovic kommer bli betydligt dyrare än de 9 miljoner pund (cirka 95 miljoner kronor) det ryktats om tidigare.

– För de summorna som nämnts i engelsk media hade vi inte ens sålt hans vänstra ben, säger Mamic till Jutarnji.

Redan dubbelt historisk

Den kroatiske mittfältaren blev den yngste spelaren någonsin att debutera i den kroatiska högstaligan när han hoppade in mot Hajduk Split i september.

Tio dagar efter inhoppet blev han historisk igen, som den yngste målskytten någonsin i den kroatiska ligan, efter ett snyggt chippmål mot Slaven Belup.

Totalt har det blivit fyra inhopp och en match från start för supertalangen, som lyckats göra två mål på den knappa speltiden.

Dinamo Zagreb verkar veta hur man fostrar talanger. Från klubben har tidigare spelare som Luka Modric, Vedran Corluka och Niko Kranjcar kommit. 

ARTIKELN HANDLAR OM