Del Piero får ny rekordtränare

Tabelljumbon ersätter med Italienbekant

Foto: AP
Del Piero har gjort fem mål på sju matcher. Men laget haltar.
FOTBOLL

Del Pieros nya klubb Sydney FC är tabelljumbo i ligan.

Tränare Ian Crook avgick för två veckor sedan på grund av pressen som uppstått efter Del Pieros ankomst.

Nu ersätts han – av rekordtränaren.

För två veckor sedan avgick Sydney FC:s tränare Ian Crook. Inför säsongen blev det klart att italienska superstjärnan skulle spela för klubben. Men efter en tung start i ligan avgick tränaren, och förklarade att pressen av att träna Del Piero blivit för mycket.

– Det har byggt upp i media och allt det har varit påfrestande. När Alessandro kom hit så blev allting mycket större, sa Crook då.

Nu ska en ny man ta sig an utmaningen.

Och personen i fråga är inte helt grön. Det blir före detta australiensiska förbundskaptenen Frank Farina som tar över tränarjobbet.

Varit i Italien

– Frank har tränat på den högsta nivån och har handskats med kraven som uppstår när du tränar ett lag med hög profil, säger klubbens ordförande Scott Barlow enligt FourFourTwo.

Farina var tränare för det australiensiska landslag som vann över amerikanska Samoa med rekordsiffrorna 31-0. Han har även spelat en kort sejour i italienska Bari, säsongen 1991/1992.

Sydney har inlett säsongen med sex förluster på de första åtta matcherna och är tabelljumbo i australiensiska A-league.

Del Piero får dock sägas ha dragit sitt strå till stacken, på sju starter har italienaren stått för fem mål.

– Det finns några väldigt bra spelare i klubben och jag har inga tvivel om att vi med hårt jobb kan vända på det här, säger Farina.