Låg bakom mord på älskarinna – får 22 år i fängelse

Brasilianske fotbollsstjärnan döms för groteskt mord

FOTBOLL

Bruno Fernandes, tidigare målvakt i brasilianska storklubben Flamengo, skapade rubriker över hela världen när han anklagades för att ha beställt mordet på sin älskarinna.

Nu har den tidigare stjärnan fått sitt straff: 22 års fängelse.

Det är en grotesk historia som har nystats upp rörande fotbollsstjärnan Bruno Fernandes de Souza, 28, och förre älskarinnan Eliza Samudio, då 25 år.

Bruno – gift, med två barn – åtalades för att ha beställt mordet på Samudio 2010, som hängdes och styckades i hans stuga i Belo Horizonte. Rottweilers ska sedan ha matats med hennes kroppsdelar och det som blev kvar begravdes i betong – allt för att Samudio blivit gravid med Bruno och sedan vägrat göra abort.

Enligt åtalet hade han hjälp av åtta medhjälpare, bland annat sin fru Dayanne Rodrigues och före detta polisutredaren Marcos dos Santos, i mordet.

”Kall och våldsam”

Efter att ha nekat till anklagelserna erkände Bruno till slut att han kände till mordet.

I dag kom domen: 22 år och tre månader i fängelse, skriver brasilianska O Globo.

Domaren slog fast att Bruno var hjärnan bakom det bestialiska mordet och beskrev honom som ”kall, våldsam och hemlighetsfull”.

Enligt åtalet ska ha han sagt att hon var en ”hora som ingen kommer att sakna”.

Sedan tidigare avtjänar han ett tidigare fängelsestraff på fyra år och sex månader för att ha misshandlat Samudio.

FAKTA

Spelade med Afonso Alves:

Bruno kom till storklubben Atlético Mineiro i Belo Horizonte 2002 då Afonso Alves och Paulinho Guará fortfarande tillhörde klubben. 2006 kontrakterades han av Flamengo och har varit deras ordinarie målvakt sedan dess. Han är fansens stora idol och har spelat 234 matcher.

En av hans specialiteter är frisparkar.

Faktabox: Kalle Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM