Klubben som nye påven håller på

"Lever i ett permanent tillstånd av lidande för klubben"

Foto: Twitter/San Lorenzo
Bilden på nye påven med klubbens vimpel.
FOTBOLL

I går utsågs argentinaren Jorge Mario Bergoglio till ny påve.

Då återstår bara frågan: vilket lag håller han på?

Svaret är den argentinska klubben San Lorenzo.

– Jag känner en enorm stolthet, säger mittfältaren Angel Correa till klubbens hemsida.

Foto: Twitter/San Lorenzo

Jorge Mario Bergoglio ersätter Benedict XVI och tar nu namnet Franciskus som påve. Förutom katolik är Franciskus även en stor fotbollsälskare och har särskilt ett lag nära sitt hjärta. Argentinska toppklubben San Lorenzo, närmare bestämt. Under tiden som ärkebiskop i Buenos Aires bodde han nära San Lorenzos klubbhus och har även hållit i en gudstjänst vid klubben.

– Han säger att han lever i ett permanent tillstånd av lidande för San Lorenzo, säger Oscar Lucchini som även han är supporter till klubben och gav Franciskus medlemskort vid gudstjänsten för fyra år sedan, enligt Reuters.

Klubben tar stor stolthet i att Franciskus utsetts till påve och publicerade i går en bild på en leende Bergoglio som lyfter upp klubbens färger.

Har kristet förflutet

– Jag känner en enorm stolthet eftersom detta inte händer varje dag. Jag kan faktiskt inte tro det, säger San Lorenzos mittfältare Angel Correa till klubbens hemsida.

Och den argentinska klubben har ett kristet förflutet. Klubben döptes nämligen efter lokala prästen Lorenzo Massa, som lät barn spela fotboll i kyrkans trädgård, i stället för bland spårvagnarna på gatan.

I dagsläget ligger San Lorenzo på en 11:e plats i den argentinska ligan, som bara är fem omgångar gammal. Efter bara en seger hittills denna säsong lär klubben hoppas på lite hjälp från ovan för att få säsongen på rätt köl.