Här skämmer Nene ut sig

Först utvisad - sedan slog han till motspelare i huvudet

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic snodde både startplats och tröjnummer från brassen Nene.

Och ilskan verkar sitta i hos förre PSG-spelaren – i går orsakade han ett enormt slagsmål i den Qatariska cupen.

– Jag är djupt ångerfull, säger han.

För ett år sedan var Nene en tongivande startman med nummer tio på ryggen. Sedan kom Zlatan Ibrahimovic till Paris Saint-Germain.

Den reslige svenskens intåg i klubben gjorde att Nene förpassades till bänken och det dröjde inte länge innan brassen gjorde sig ovän med tränaren Carlo Ancelotti. Flytten till Qatariska Al Gharafa blev klar i januari månad och då passade "Ibra" på att ta över tröja nummer tio.

Såg rött

Det positiva med klubbytet är att Nene får spela från start. Men i går gick det inte särskilt bra för honom.

Först drog han på sig rött kort – sedan slog han marockanen Kharja i bakhuvudet.

– Jag ber å det djupaste om ursäkt till mina lagkamrater, motståndare och till publiken som tvingades bevittna mitt agerande i samband med matchen mot Al Arabi, säger en ångerfull Nene i ett pressmeddelande.

Det var när klockan hade passerat 94 minuter, i underläge 1-2, som Nene kom sent in i en situation. Domaren slevade fram det gula kortet vilket var Nenes andra för dagen. Kort därpå anlände Al Arabi-spelaren Kharja för att hjälpa sin lagkamrat upp på benen. I stället fick han ett slag i bakhuvudet av en frustrerad Nene.

"Inte normalt"

Då urartade allt. Ledare och spelare från de båda lagen hamnade i fullt handgemäng och Kharja tog sats för att hämnas – i form av ett försök till en hoppspark.

Mitt i kaoset låg offret för Nenes första tackling kvar i gräset och fick omplåstring.

– I stridens hetta, påverkad av det dåliga resultatet, tappade jag fattningen på ett sätt som inte är normalt för mig och min personlighet. Jag är djupt ångerfull över mitt agerande, säger han i pressmeddelandet enligt globoesporte.

Nene har nu spelat sju matcher för sin nya klubb och gjort tre mål. Han ryktades länge vara på väg hem till brasilien, men valde alltså spel i Stars League.

ARTIKELN HANDLAR OM