Attackerades med stolar av arga fans

Presidenten tvingades fly presskonferensen

FOTBOLL

Utslaget ur högstadivisionen för första gången i historien.

Då attackerades Independientes president Javier Cantero av våldsamma supportrar.

Stolar kastades mot Cantera – som tvingades fly rummet.

Club Atlético Independiente är en av Argentinas mest anrika klubbar. "Rojo" har vunnit ligan hela 16 gånger och Copa Libertadores sju gånger.

Men den gångna säsongen blev allt annat än en succé och efter 0-1-förlusten mot San Lorenzo för drygt två veckor sedan stod det klart: Independiente åker ur Primera Division för första gången någonsin.

Kastade stolar

I fredags höll klubbpresidenten Javier Cantero en presskonferens för att bemöta supportrarnas, minst sagt, skarpa kritik.

Men det dröjde inte många minuter innan allt urartade.

Ett trettiotal "Barra Bravas" stormade rummet och började kasta stolar mot podiet där presidenten höll sitt tal.

Efter incidenten beskyllde Cantero Hugo Moyano, generalsekreterare för Argentinas största fackliga centralorganisation CGT, för våldsamheterna.

Nu slår Moyano tillbaka.

– Vi kommer att ta till rättsliga åtgärder. De (Independiente) har problem, så de väljer att skylla på mig, säger han till m24digital.

Skola evakuerades

Cantera har länge legat i fejd med Independientes "Barra Bravas" och i maj 2012 tvingades en av klubbens skolor evakueras efter ett bombhot.

Det var i samband med en manifestation som Cantero hade anordnat för att ta avstånd från klubbens våldsamma supportergrupperingar.

Se attacken mot Javier Cantero här! (Obs! Extern länk.)