Går du för VM nu, Adriano?

Foto: AFP
Adriano.
FOTBOLL

Kejsaren är tillbaka!

I Atlético Paranaenses 1-0-seger mot bolivianska The Strongest i Copa Libertadores gjorde Adriano comeback efter två års frånvaro.

– Jag har kämpat varje dag för att nå mitt mål, säger 31-åringen enligt The Guardian.

Han var mannen som skulle föra det stolta brasilianska anfallsarvet vidare efter Ronaldo. Men istället för att bli en firad fotbollsstjärna förvandlades Adriano till ett hånat människoöde.

Sparkades av klubben

Efter att ha slagit igenom på allvar i italienska Inter i början på 2000-talet som en jättetalang drogs anfallaren in i en ond cirkel av festande. Adriano lade på sig mycket vikt och tappade sina exceptionella förmågor på fotbollsplanen.

När hans pappa gick bort under 2008 eskalerade brassens problem och Adriano har sedan dess kämpat mot alkoholism. Efter matchen mot Santos den 4 mars 2012 sparkades anfallaren av sin dåvarande klubb Corinthians sedan klubben tröttnat på spelarens ”oseriösa inställning”.

Adriano reste då till Internacional som gick med på att ge anfallaren en till chans men under läkarundersökningen uppdagades att anfallaren var i så usel form att klubben drog sig ur affären. Men nu är Adriano äntligen tillbaka.

”Gått igenom så många saker”

Atletico Paranaense lät ”Kejsaren” träna med klubben under december och han imponerade så mycket att klubben belönade honom med ett kontrakt. 31 år gammal och två år efter sin senaste match gjorde Adriano natten mot fredag comeback.

I den 85:e minuten fick den forna stjärnan hoppa in när laget slog bolivianska The Strongest med 1-0 i Copa Libertadores

– Jag har kämpat varje dag för att nå mitt mål. Jag har gått igenom så många saker i mitt liv och att nu få delta i en så stor turnering som Libertadores för mig glad och rörd, säger 31-åringen enligt The Guardian.

Inför matchen lade Adriano också ut bilder på sin Twitter-sida i ett försök att övertyga kritiska fans om hans fysiska form. Nu undrar Brasilien om Adriano kan hitta tillbaka till den sagolika nivån som gjorde honom till landslagets bäste målskytt i Copa America 2004 och Confederations Cup 2005.

ARTIKELN HANDLAR OM