Mjällby lämnar Celtic

Säger upp sig från tränarjobbet

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Johan Mjällby säger upp sig från uppdraget som assisterande tränare för storklubben Celtic.

43-åringen lämnar efter säsongen jobbet bredvid Neil Lennon som han tillträdde i mars 2010.

– Jag vill ha nya utmaningar, säger Mjällby till klubbens hemsida.

Det var en rejäl skräll när i tränarsammanhang oprövade Johan Mjällby anslöt som assisterande tränare för Celtic den 25 mars 2010. Hans förre lagkamrat Neil Lennon hade då precis tagit över rollen som manager i klubben och ville ha svensken vid sin sida.

”En stor sorg”

Sedan dess har duon, som då tillsattes via ett tillfälligt avtal, blivit kvar. Fram tills nu. Celtic meddelar på tisdagen att Johan Mjällby lämnar klubben efter säsongen.

– Jag har en stor kärlek till Celtic och det är med stor sorg jag inser att tiden att lämna har kommit. Men jag vill ha nya utmaningar nu, säger Mjällby till klubbens hemsida.

– Klubben har varit en del av mitt liv under två decennier och jag har gett dem allt, först som spelare och sedan som tränare.

”Var det självklara valet”

Vad Mjällby ska göra härnäst är oklart. Celtics manager Neil Lennon beklagar samtidigt svenskens beslut.

– När jag fick möjligheten att ta över laget var Johan det självklara valet för att hjälpa mig att möta de utmaningar vi hade framför oss och han har varit en väldigt viktig del i våra framgångar. Det kommer att vara väldigt ledsamt att se Johan lämna. Han har hjälpt oss under ett antal år och kommer alltid vara en stor del av Celtic, säger Lennon.

Celtic har bara förlorat en match i årets ligaspel och är redan klar som överlägsen mästare.

ARTIKELN HANDLAR OM