Ronaldinho utbuad av sina gamla fans

Brassen utbytt till burop

Foto: Scanpix.
Ronaldinho Gaucho.
FOTBOLL

Bäst i världen för tio år sedan.

Numera spelar Ronaldinho sina matcher för Atletico Mineiro.

I söndags mötte han moderklubben Gremio - och blev utbuad av sina gamla supportrar, uppger spanska Sport.

Resan till Barcelona och fotbollsvärldens bergstopp gick via Paris Saint-Germain, men Ronaldo de Assis Morreiras första steg tog han i den brasilianska klubben Gremio.

Efter storhetstiden i Spanien försökte en Ronaldinho på nedgång att hitta formen i Milan, leendet i Flamengo - och numera är Atletico Mineiro hans klubbadress.

I söndags var han dock tillbaka där allt började - och kunde verkligen önskat sig ett bättre mottagande i den brasilianska ligamatchen mot Gremio.

”Får säga vad de vill”

I mitten av andra halvlek valde Atleticos nye tränare Levir Culpi att byta ut 34-åringen, och då såg Gremio-fansen sin chans. De buade ut Ronaldinho, som verkade lite nedstämd men ändå oberörd när han vandrade mot sidlinjen och satte sig på bänken. Publiken på Arena do Gremio återgick sedan till att stötta sitt lag som gick segrande ur striden med 2-1.

Det är inte första gången Ronaldinho blir utbuad under sin tid i Atletico Mineiro. I september 2012 var Flamengo-fansen noga med att bua varje gång brassen rörde bollen, även det i en ligamatch mot en av hans tidigare klubbar.

– De får säga vad de vill, jag hade förväntat mig det här, sa Ronaldinho då.

Vunnit VM

Henrik Larsson gick nyligen ut och talade om hur Ronaldinho är den bäste han någonsin spelat med. Under sin tid i Barcelona vann duon två ligatitlar och Champions League. Ronaldinho har dessutom blivit utsedd till världens bäste spelare 2004 och 2005, och tagit guld med Brasilien i VM 2002. Där sänkte han bland annat England med en frispark från halva plan.

34-åringen lär dock inte delta i sommarens slutspel, där brassarna i stället leds av Neymar på planen och Luiz Felipe Scolari vid sidlinjen.