Celtic och Guidettis kamp mot klockan

Hoppas bli klar innan midnatt för att få spela Europa League

1 av 4
FOTBOLL

HALMSTAD/STOCKHOLM. Celtic hoppas fortfarande på John Guidetti.

Men klubben har bara till midnatt på sig om 22-åringen ska kunna spela Europa League.

– Celtic hade passat mig perfekt, säger Guidetti till Sportbladet.

John Guidetti var överens med Celtic om en övergång. Manchester City skulle låna ut 22-åringen som var på plats på Celtics träningsanläggning sent i går kväll för att genomföra läkarundersökningen.

Affären såg dock ut att spricka i sista stund efter att papperna lämnats in för sent.

– Det var kaos i går. Jag tror inte att jag åt på hela dagen. Det var bara vänta, vänta, vänta. Hundratals fans stod utanför arenan och väntade mitt i natten. Fansen är otroligt passionerade där och det hade varit otroligt kul, säger Guidetti som är på plats i Halmstad tillsammans med U21-landslaget.

Både Celtic och Guidetti hoppas dock fortfarande att övergången ska bli av.

Den skotska ligan har godkänt affären och ska nu ta det vidare till Fifa som har avgörandet i sina händer. Enligt Daily Record står hoppet till att övergångsprocessen började innan transferfönstret stängde.

– Klart att jag blev besviken, men det är sådant som händer. Jag hoppas att det löser sig med Celtic, annars får jag stanna i City och det är inte det sämsta. Tyvärr blev inte papperna klara i tid. Nu är det upp till Fifa att fatta beslut, säger Guidetti.

”Jag har stora drömmar”

Guidetti fortsätter:

– Celtic kändes rätt. Det var bara den klubben som gällde för mig. Jag saknar att göra mål inför storpublik. Celtic hade passat mig perfekt. Jag skrev på ett låneavtal på ett år. Vi får se vad som händer nu.

– Magkänslan sa till mig att Celtic var rätt och man ska alltid gå på magkänslan. Man har hört Henke (Larsson) prata om vilken fantastisk klubb det är.
Tröja nummer sju är visst ledig.
– Vi pratade lite om sjuan faktiskt. Det är stora skor att fylla men det hade varit kul.

Om Guidetti ska kunna spela Europa League med Celtic måste övergången vara klar innan midnatt då alla spelare ska ha registrerats.

– Ett lån hade varit perfekt för mig. Då kan man komma dit och leverera och sedan ha allt i egna händer. Har man presterat är man fri som en fågel och det är perfekt. Jag har stora drömmar, men vi får se. 

Formen verkar dock inte vara något problem för Guidetti.

– Nu ska jag käka lite svensk husmanskost och fokusera på landslaget. Jag känner mig i otroligt bra form, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM