Gerndt: ”Kändes jävligt tungt”

FOTBOLL

Tre månader blev nästan ett år.

Alexander Gerndt hoppas på comeback i början av februari.

– När jag vaknade upp efter operationen och de sa att vi fick börja om från början så kändes det jävligt tungt, säger Gerndt till Gotlands Allehanda.

Det var i mitten av februari som Alexander Gerndt skadade sig illa. Han tacklades fult av Taulant Xhaka i schweiziska ligamatchen mellan Young Boys och Basel.

Den första diagnosen var tre månader, men anfallaren har fortfarande inte gjort comeback på fotbollsplanen. Under julfirandet på Gotland gjorde Gotlands Allehanda en intervju med 28-åringen, som pratade om skadeeländet.

”Var en stor grej”

– Jag fick en tackling bakifrån när jag hoppade in för att skydda bollen och landade med hela min tyngd på högerbenet. Det blev skadad på ledbandet i foten, ett ligament i benet och senan till vadmuskeln. Det var en stor grej, säger Gerndt till tidningen.

– När jag träffade läkaren första gången sa han att det inte såg bra ut och räknade med att jag skulle bli borta i tre månader. För mig är tre månader ganska länge eftersom jag aldrig tidigare varit långtidsskadad. Nu sitter man här tio månader senare.

Han åkte på några bakslag och var tvungen att opereras i somras.

– När jag vaknade upp efter operationen och de sa att vi fick börja om från början så kändes det jävligt tungt. Jag hade förlorat tre månader då jag rehabtränat och försökt komma tillbaka, säger Gerndt till Gotlands Allehanda.

Ska vara tillbaka 7 februari

Ligan i Schweiz har juluppehåll, och Young Boys spelar inte sin nästa match förrän den 7 februari då laget gästar Luzern. Då hoppas Gerndt vara tillbaka på planen.

– Första matchen efter vinteruppehållet ska jag vara med och spela och även mot Everton, så är det bara, säger Gerndt.

Young Boys möter Everton i Europa League, matcherna spelas 19:e och 26:e februari.

I intervjun med Gotlands Allehanda säger anfallaren även att han hoppas få spela för svenska landslaget igen.

ARTIKELN HANDLAR OM