”Sverige kan få en riktigt bra spelare”

Succéstart för 18-åringen som hyllas av Wernbloom

FOTBOLL

Carlos Strandberg är på väg att få en drömstart i nya klubben CSKA Moskva.

På söndagen gjorde 18-åringen sitt andra mål på kort tid och lagkamraten Pontus Wernbloom är förväntansfull.

– Får han bara bukt på sin kropp kommer vi få en riktigt bra spelare i Sverige, sa Wernbloom till Sportbladet under landslagsuppehållet.

Carlos Strandberg skrev i början på februari på ett femårskontrakt med CSKA Moskva. Många frågade sig hur många chanser 18-åringen skulle få i det etablerade storlaget men svenskens start lovar gott.

Gjorde mål mot storlaget

Innan landslagsuppehållet gjorde Strandberg sitt första ligamål mot ett Arsenal Tuna som formerade ett b-lag i protest mot att inte få spela matchen på sin egen hemmarena på grund av dålig gräskvalité. På söndagen hittade Carlos Strandberg nätet igen – denna gång mot betydligt mer etablerat motstånd.

18-åringen gjorde CSKA:s enda mål i 1-2-förlusten mot stjärnspäckade Zenit St Petersburg när han i den 81:a minuten vackert tog ner en en djupledsboll med vänsterfoten och sedan petade den förbi målvakten.

Under landslagsuppehållet nyligen passade Sportbladet på att fråga Pontus Wernbloom om hans bild av den nye svenske lagkamraten. Då gjorde 28-åringen vad han kunde för att tona ner förväntningarna på Strandberg.

”90 pannor och stark som en oxe”

– Han är ju ung för fan. Han har långt kvar till att spela, det har han. Det är svårt att komma från att sitta på bänken i Häcken till att komma in i ett Champions League-lag och spela så man får ha låga förväntningar. Men jag tycker han jobbar på jävligt bra, sa Wernbloom.

Att det finns potentiell i Strandberg hymlar dock inte landslagsmittfältaren om.

– Han är 18 bast, väger typ 90 pannor, är stark som en jävla oxe, snabb, bra teknik och bra skott. Så det gäller att han håller huvudet kallt och ligger och väntar på chansen och tar den när den kommer. Nu gjorde han ju mål sist så det var skönt. Men jag tycker ändå han verkar ha huvudet för det. Han tränar på extra när han inte får spela så vi får hoppas på det bästa. Det är svårt att sia om när de är unga om de tar det på rätt sätt. Det är inte enkelt att flytta utomlands när du är så ung. Men jag hoppas. Får han bara bukt på den kroppen och lär sig att använda den på rätt sätt kommer vi få en riktigt bra spelare i Sverige.

Wernblooms eget avtryck i mötet med Zenit då? Jodå, 28-åringen drog på sig det traditionsenliga gula kortet efter 70 minuter.