Redo för avspark när allt spårar ur

”Är kriminella krafter som styr vår fotboll”

1 av 2
FOTBOLL

Skandalscener utspelade sig i Chile på söndagen.

Matchen mellan Santiago Wanderers och Colo Colo ställdes in efter att supportrar stormat planen och brakat samman i ett stort slagsmål.

– Fotbollen i Chile är på väg att dö, säger Carlos Muñoz, lagkapten för Santiago Wanderers.

Det var den sista matchen i årets Torneo Apertura, den ena av två mästerskap i den chilenska fotbollen.

Men rivalmötet mellan Santiago Wanderers och Colo Colo blåstes aldrig i gång.

Precis efter att spelarna klivit in på planen och gjort sig redo för avspark började supportar från de respektive klacksektionerna att storma planen. Flera spelare ska, enligt chilenska medier, ha försökt lugna ner dem men våldet eskalerade i en rasande fart och spelarna beodrades då att gå in i omklädningsrummen.

– Jag känner bara total uppgivenhet. Fotbollen är den stora förloraren här, säger Jose Luis Sierra, tränare för gästande Colo Colo, enligt tidningen La Tercera.

”Är en katastrof”

18 minuter efter utsatt avsparkstid tog domaren Enrique Osses beslutet att bryta matchen och det är i nuläget oklart när den kommer att spelas.

– Det här är en katastrof och till nästa match kommer jag se till att vi inte tar emot några bortasupportrar, säger Santiago Wanderers president Jorge Lafrentz.

”Kriminella som styr”

Oroligheterna ska ha börjat flera timmar före avspark och det är heller inte första gången den här säsongen som chilensk fotboll skakas av våldsamma sammanstötningar.

– Det är en skam för fotbollen. Det här ger en dålig bild av vårt land, att vi låter kriminella personer styra och ställa över vår fotboll. Den är på väg att dö. Jag förstår verkligen varför folk inte vill komma på matcherna, säger Carlos Muñoz, lagkapten för Santiago Wanderers.

ARTIKELN HANDLAR OM