"Augustinsson går inte till Palermo"

AVSLÖJAR: FCK tackar nej till italienskt bud på 28 mkr

Foto: Bildbyrån
Ludwig Augustinsson.
FOTBOLL

Enligt Gazzetta dello Sport hoppas Palermo kunna göra klart en övergång med Ludwig Augustinsson, 21, under lördagen.

Enligt vad Sportbladet erfar säger dock FC Köpenhamn nej till italienarnas bud på 28 miljoner kronor för vänsterbacken.

Efter en imponerande karriärutveckling via Brommapojkarna, IFK Göteborg och nu i FC Köpenhamn, bland annat som nyckelspelare i svenska U21-landslaget som vann EM-guld i somras, är Augustinsson en eftertraktad spelare.

Inter och Liverpool

Tidigare har det bland annat ryktats om att italienska Inter nära följt svensken, Liverpool har varit intresserat, men nu är det Palermo, med landsmännen Oscar Hiljemark och Robin Quaison i laget, som ska ha lagt ett bud till FCK på 28 miljoner kronor enligt Gazzetta dello Sport.

Enligt vad Sportbladet erfar från såväl italienska som danska källor med god insyn i klubbarna kommer dock inte FCK sälja Augustinsson till Palermo för den summan.

Säljer inte till Palermo

Och danska Ekstrabladets Superligareporter Mads Glenn Wehlast säger till Sportbladet:

– Det är en alldeles för låg transfersumma. FCK-tränaren Ståle Solbakken kräver nog 4-5 miljoner euro för att släppa Augustinsson. Först då kan det bli en affär. Dessutom är chansen mycket större för Augustinsson att få gå till sommaren, säger Wehlast. Det krävs ett jättebud för att FCK ska släppa honom nu.

Starkt tyskt intresse

Enligt Sportbladets källor är det betydligt större klubbar från bland annat Tyskland och England som konkurrerar med Palermo i jakten på den svenske vänsterbacken, som även är het kandidat att ta en plats i den blågula EM-truppen till sommaren.

Därför ser, enligt Sportbladets uppgifter, varken FCK eller Augustinsson själv formsvaga Palermo som nästa steg med det nuvarande, aktuella budet.

Sportbladet har förgäves sökt Ludwig Augustinsson själv och hans agent Per Jonsson för en kommentar.