”Svennis”: Jag vill ha kvar Hysén här

FOTBOLL

MASPALOMAS. Tobias Hyséns framtid i Shanghai är osäker.

Tränaren Sven-Göran Eriksson vill dock att svensken stannar.

– I dagsläget är det väldigt viktigt, säger han till Sportbladet.

Foto: ROBIN BORNEHAV
Hysén på Gran Canaria.

Tobias Hysén har ett år kvar på kontraktet Shanghai, men det snackas hela tiden om en återkomst till IFK Göteborg. Tidigare i veckan sa pappa Glenn Hysén till Fotbollsdirekt att sonen kan lämna Shanghai redan i vinter.

– Det känns som att han är jävligt sugen. Vi får se vad som händer och vad Shanghai vill men det är klart att det är realistiskt att han kan återvända redan i år, sa Glenn.

Hysén inbytt mot Dif

Shanghai befinner sig på ett 16 dagar långt träningsläger på Gran Canaria och mötte på lördagen Djurgården i en träningsmatch. Hysén byttes in i andra halvlek.

– För mig var det första matchen eftersom jag inte spelade sist. Det är alltid svårt, matchen blir alltid väldigt ryckig när det är mycket byten och sådär, men skönt att vara igång igen, säger han.

Hur ser du på framtiden i Shanghai?

– Vi får se, jag är inte jättesugen på att sitta på bänken så vi får se hur det blir. Men som det ser ut nu är jag här och då har jag fokus på det. Skulle det dyka upp något som gör att det blir annorlunda förutsättningar får man ta det då.

Hur trivs du nu?

– Nu känns det okej. Det är lite annorlunda när man är på läger för normalt sett är man många som pratar samma språk och det gör vi inte nu så det blir mycket tv-spel.

Har ”Svennis” förtroende

Tränaren Sven-Göran Eriksson vill inte bli av med Hysén. Inte just nu i alla fall.

– Vi har väldigt bra utlänningar för tillfälligt så det blir en tävling mellan dem, men Tobias har gjort en väldigt, väldigt bra försäsong och är väldigt bra för tillfället.

Är han en startspelare?

– Det kan han mycket väl vara. Vi har ju Asamoah (Gyan) som förmodligen är en startspelare, men han har varit väldigt skadebenägen så vi behöver allt vi kan få. Jag tror inte att Asamoah  kan spela alla matcher.

Hur viktigt är det att Hysén stannar?

– I dagsläget är det väldigt viktigt, men sedan om något händer här då kan man sätta sig ner och diskutera, men som läget är i dag är det inget att diskutera.

 – Vi söker både kineser och utlänningar om vi kan få ta i bättre än det vi har, men det är inte lätt så hittills har vi inte tagit något. Vi får se vad som händer.

Tittar du något i Sverige på nyförvärv?

– I det här ögonblicket nej.

ARTIKELN HANDLAR OM