Dif-profil utsatt för ny hatattack

”Fick vad du förtjänade”

FOTBOLL

Han möttes av hot på träningsanläggningen.

Här är nästa attack mot Kasper Hämäläinen:

Den före detta Djurgårdsspelaren har fått sin bil vandaliserad av Lech Poznans huliganer.

Hämäläinen under sin tid i Djurgården.

2013 lämnade Kasper Hämäläinen Djurgården.

Han skrev på för polska storklubben Lech Poznan där han blommade ut till en stor profil och en av hela ligans bäste spelare.

Hatad av fansen

Nu har han lämnat Lech – för ärkerivalen Legia Warszawa.

En förbjuden flytt som har fått fansen att rasa.

29-åringen är numer förklarad som dödsfiende till Lech och har kallats allt från svikare till Judas i sociala medier. Förra veckan hängdes en banderoll upp på Lechs träningsanläggning med texten: ”Hämäläinen din gamla h*ra. Nu väntar straffet”.

Bilen förstörd

Här är nästa attack.

En bild visar hur Kasper Hämäläinens bil har vandaliserats av Lech Poznan-anhängare. Rutan är sönderslagen och någon eller några har klottrat texten: ”Du fick vad du förtjänade, din h*ra”.

Hämäläinen har tidigare kommenterat övergången så här:

– Jag inser att Legia och Lech är stora rivaler. Jag känner till historien. Det är en ovanlig situation men det här är fotboll. Jag måste tänka på mig själv, min familj och min framtid. Ibland händer sådana här saker. Jag tog ett beslut och jag tror att det är det rätta. Jag är 29 år och jag är en fotbollsspelare. Det viktigaste för mig är det sportsliga. Jag vill vinna titlar och jag ser fram emot att spela i stora turneringar som Europa League eller Champions League.

ARTIKELN HANDLAR OM