Real Madrid tog in på Barca

Så var El Clásico - minut för minut

FOTBOLL

Real Madrid vinner alltså säsongens andra El Clásico och gör det på ett imponerande sätt. Mycket har man dock att tacka Iker Casillas som stod för en handfull helt otroliga reflexräddningar. Luxemburgos taktik med Owen i startelvan gick alltså hem. Man tillät Barcelona att föra mycket av spelet och ställde istället om blixtsnabbt så fort tillfälle gavs. Även Ronaldo var på humör i första halvlek men det var Owens löpningar som slet isär Barcaförsvaret. Flera spelare var tongivande och bland dem märks David Beckham, Thomas Gravesen, Carles Puyol och Rafael Márquez. I synnerhet den småskadade Puyol som tidigt i matchen signalerade för byte men valde att slutföra. Barcelonas kapten är lagmoralen personifierad och utan honom där bak hade målen fortsatt att rasa in. Ja, den här matchen innehöll verkligen allt. Möjligtvis mattades tempot under en period i den andra halvleken men sammanfattningsvis var det underhållning på riktigt hög nivå!

Statistik:

Bollinnehav: 44% - 56%

Avslut totalt: 12-25

Avslut på mål: 7-11

Frisparkar: 22-21

Hörnor: 3-6

90+3'

Matchen är slut!

90+3'

Thomas Gravesen låser Ronaldinho och försenar sedan den efterföljande frisparken. Domare Dom%EDnguez visar det gula.

90+2'

Ronaldinho slår en inläggsfrispark som Rafael Márquez är högst på. Hans nick reflexräddas av Casillas som är outstanding ikväll!

90+1'

Figo testar skott på distans, men rakt i famnen på Valdés.

90'

Den assisterande domaren aviserar 3 minuters tilläggstid.

90'

Albert Celades ersätter Zinedine Zidane.

89'

David Beckham går på distansskott men halkar i skottögonblicket och får ingen bra träff. Trots det smiter skottet bara någon meter utanför till vänster.

86'

Ronaldinho jobbar till sig ett jätteläge till vänster i Reals straffområde. Han skjuter hårt mot första stolpen men Casillas gör en otrolig benparad och kan rädda. Oj, oj, oj.

85'

Raúl tar även han emot stående ovationer när han lämnar plan. In kommer Santiago Solari.

84'

Real Madrid anfaller mycket vackert från mittplan. Figo driver långt in på Barcas planhalva och passar till slut ut mot Beckham till höger. Beckham passar direkt in mot Ronaldo men Puyol får rutinerat en fot emellan. Den småskadade Puyol gör ikväll en jättematch!

83'

Ronaldo har varit anonym ett tag men får nu till ett skott från den högra delen av straffområdet. Valdés klistrar bollen enkelt.

82'

Michael Owen tar emot stående ovationer när han lämnar plan. In för honom kommer Figo.

79'

... Ronaldinhos skott går rakt i muren.

78'

Barcelona får en ny frispark i ett liknande läge som det för några minuter sedan. Ronaldinho igen...

77'

Samuel Eto'o kan inte fullfölja utan ersätts av försvarsspelaren Dami%E0.

76'

Samuel Eto'o blir liggande på gräset efter att ha trampat snett i hög fart med boll. Barcafansen håller andan...

73'

Mååål! 4-2 Ronaldinho!

Ronaldinho slår en underbar frispark som skruvar sig över muren och rakt upp i högra krysset. Poesi!

73'

Barcelona får frispark ett par meter rakt utanför Reals straffområde. Ronaldinho kliver upp...

71'

Senast i raden att varnas är David Beckham som spelar tufft mot Iniesta.

69'

Puyol varnas även han då han vräker omkull Ronaldo utanför eget straffområde.

Den efterföljande frisparken boxas undan av Valdés.

67'

Belletti varnas för fult spel.

66'

Barcelonas nye kelgris Maxi Lopez byts in. Ut går Ludovic Giuly.

65'

Mååål! 4-1 Owen!

David Beckham snappar upp en boll i mittcirkeln och slår en underbar kontringsboll på djupet till sin landsman. Owen kommer helt fri och lyckas skjuta bollen tätt till höger om Valdés. Möjligtvis ett tveksamt ingripande av den unge spanjoren.

64'

Barcelona parkerar på Reals planhalva för ett ögonblick. Det blir ett långt anfall som avslutas med ett hårt skott från Belletti. Dock en bit över.

61'

Real kontrar genom Beckham på högerkanten. Han rundar Gio och tar sig en bit in i bortalagets straffområde. Väl där passar han snett bakåt men Belletti har uppfattat situationen och kan rensa.

60'

Matchen har tappat något i tempo. Barcelona jagar ivrigt boll men Real lyckas bryta det mesta.

58'

... Beckhams skott skruvar sig mot första stolpen men Victor Valdés kan behärskat plocka ner bollen.

57'

I ännu en kontring från Real Madrids sida faller Owen i duell med Van Bronkhorst. David Beckham lägger upp bollen ett par meter utanför straffområdet...

56'

Efter en periods spel på Reals planhalva kommer fältherren Gravesen och plockar upp bollen. På sedvanligt manér skickar han fram en snabb boll på djupet och Real kan kontra. Ronaldo är där och möter men tappar senare bollen i en duell.

52'

Mycket grinigt på plan nu. Även Beckham går hårt in mot Xavi men domaren friar.

51'

Giovanni van Bronckhorst varnas även han när han i full fart fullföljer mot Iván Helguera på mittplan.

50'

Michel Salgado varnas när han gått för fult in mot en Ronaldinho på språng.

48'

Rafael Márquez tar sig in i Reals straffområde och skjuter stenhårt. Iván Helguera offrar sig och räddar. Barcelona anser att han tagit bollen med handen men domaren friar.

48'

Ludovic Giuly får ett jätteläge att kvittera efter en snygg framspelning från Samuel Eto'o. Casillas reflexräddar.

47'

Victor Valdés är långt utanför eget straffområdet, till vänster, och bryter ett kontringsförsök av Michael Owen. Mycket resolut!

46'

Andra halvlek är igång!

En helt otrolig halvlek är till ända. Anfallen avlöser varandra och möjligtvis kan man tycka att det beror på brister i lagens defensiver. Men inget av lagen är å andra sidan kända för sina defensiva kvaliteter. I Walter Samuels frånvaro är det främst Thomas Gravesen som styr upp bakåt i Real. Framåt verkar Ronaldo äntligen vara på humör igen och han är själv direkt inblandad i två av målen. Barcelona tar sig långsamt in i matchen efter Reals chocköppning. Rafael Márquez är lysande i Decos mittfältsroll och hela anfallstrion har ställt till det ett flertal gånger för Reals backlinje. Vad som händer i den andra halvleken går det inte att sia om. I en match av den här kalibern kan allt hända. Men räkna med fortsatt anstormning från Barcas sida!

Statistik:

Bollinnehav: 43% - 57%

Avslut totalt: 6-14

Avslut på mål: 3-7

45+3' min

Första halvlek är slut!

45+2' min

Mååål! 3-1 Raúl!

Roberto Carlos kommer med hög fart i en snabb omställning på Reals vänsterkant. Hans inlägg når Raúl vid första stolpen som på något sätt lyckas lirka in bollen i nätmaskorna. Lita på att Realfansen blir till sig av glädje!

45' min

2 minuters tillägg är aviserat.

44' min

Ny bra möjlighet för Barca och möjligtvis en straffsituation då Beckham glidtacklar Eto'o mitt framför eget mål. Domare Dom%EDnguez friar.

43' min

Ny möjlighet för Barcelona som nu har ökat tempot rejält. Gio tar sig in från sin vänsterkant men hans skott täcks av Casillas vänsterben.

41' min

Giuly kommer med fart och gör bort Francisco Pav%F3n längs sin väg. Väl inne i straffområdet skjuter han med vänstern mot bortre stolpen där Casillas med nöd och näppe lyckas knipa åt sig bollen.

39' min

Ludovic Giuly går på avslut efter vackert förarbete av Ronaldinho. Skottet tätt över.

38' min

Barcelona kommer i ett långt anfall med många inblandade. Xavi avslutar med ett högerinlägg som täcks bort av Realspelare till en resultatlös Barcahörna.

35' min

Andrés Iniesta har lite lekstuga i Reals straffområde men blir till slut stoppad av Gravesen. Iniesta blir kvar på gräset men reser sig snart och är nu åter i spel.

33' min

Ludovic Giuly kommer i en snabb omställning på högerkanten. Hans låga skott mot bortre stolpen smiter någon meter utanför.

32' min

Gravesen testar på ett tungt distansskott. Bollen går ett par meter över.

31' min

Barcelona får ny möjlighet. Ronaldinho drar ut mot vänsterkanten och slår ett precist inlägg mot Eto'o. Han kommer något fel till bollen och lyckas inte få bollen på mål, men bättre läge får han nog leta efter...

29' min

Mååål! 2-1 Eto'o!

Xavi lyckas roffa åt sig bollen i höjd med Reals straffområde. Han petar fram bollen till Eto'o som i sin tur petar bollen vidare förbi Casillas. Nu är det match igen!

28' min

Ronaldinho håller på att ställa till det för Reals försvarare med en vacker djupledsboll. Michael Owen (!) lyckas i sista stund med att rensa. 

27' min

Barcelona kontrar efter ett Real-anfall men Ludovic Giulys högerinlägg plockas enkelt ner av Iker Casillas.

25' min

Barcelona anfaller från höger till vänster. Van Bronckhorst går på distansskott men Iván Helguera täcker till hörna.

Xavis hörna ställer till det något men den förblir resultatlös.

22' min

Michael Owen rivs ner på mittplan av Van Bronckhorst. Domaren friar till publikens förvåning.

20' min

Mååål! 2-0 Ronaldo!

David Beckham slår en inläggsfrispark från högerkanten som Ronaldo behärskat kan nicka in vid den bortre stolpen.

19' min

Thomas Gravesen har kommit bra in i Real Madrid över vintern och gör ett jättejobb i defensiven. Barcelona försöker men fastnar allt för ofta en bit utanför Reals straffområde.

16' min

Jätteläge för Real Madrid. Ronaldo driver centralt med bollen och stannar upp utanför Barcelonas straffområde. Där ser han Roberto Carlos som kommer i hög fart från sin västerkant. Carlos är dock osjälvisk och väljer att passa vilket Puyol hade önskat och därmed kan avstyra.

15' min

Barcelona försöker att etablera ett eget spel, men Real är aggresiva bakåt och sticker blixtsnabbt upp i plan så fort de får tag på bollen.

12' min

Márquez igen. Denna gången är han uppe och nickar på en inläggsfrispark från höger. Nicken tätt över.

10' min

Rafael Márquez testar distansskott, men en bit utanför.

9' min

Samuel Eto'o kommer i Barcelonas första riktiga anfall. Hans skott blir dock på tok för löst.

8' min

Zidane blir liggande efter målet efter att ha kolliderat med den vänstra stolpen. Han är nu på fötterna igen och med i spel.

7' min

Måååål! 1-0 Zidane!

Ronaldo kliver in till höger i straffområdet och lurar Van Bronckhorst. Han slår ett precist inlägg mot bortre stolpen där Zidane kommer med fart och nickar in bollen liggandes i luften. Mycket läckert!

6' min

... Hans skott blir på tok för högt den här gången.

6' min

Roberto Carlos lägger upp bollen för frispark, cirka 30 meter rakt utanför mål...

4' min

Raúl och Puyol stöter ihop på mittplan. Hemmalagets lagkapten blir kvar på gräset för ett ögonblick men spelet är åter igång.

3' min

Real Madrid igen. Tumult uppstår i bortalagets straffområde då Oleguer först räddar framför mållinjen. Bollen går rakt upp i luften och dimper sedan ner mitt framför mål igen. Puyol kan med visst besvär rensa på nytt.

2' min

Vitklädda Real Madrid kommer i matchens första anfall. Ett högerinlägg går mot Zidane ute på vänsterkanten men Belletti kan rutinerat täcka av.

1' min

Matchen är igång!

Real Madrid

Målvakt

1. Iker Casillas

Försvarare

2. Míchel Salgado

6. Iván Helguera

22. Francisco Pavón

3. Roberto Carlos

Mittfält

23. David Beckham

16. Thomas Gravesen

20. Albert Celades

5. Zinedine Zidane

Anfallare

9. Ronaldo

21. Santiago Solari

7. Raúl

10. Luis Figo

11. Michael Owen

Avbytare

13. César Sánchez

15. Raúl Bravo

10. Luis Figo

20. Albert Celades

21. Santiago Solari

4. Fernández Borja

17. Javier Portillo

Barcelona

Målvakt

1. Víctor Valdés

Försvarare

2. Juliano Belletti

5. Carles Puyol

23. Oleguer

12. Giovanni van Bronckhorst

Mittfält

24. Andrés Iniesta

4. Rafael Márquez

6. Xavi

Anfallare

11. Maxi Lopez

8. Ludovic Giuly

32. Damià

9. Samuel Eto'o

10. Ronaldinho

Avbytare

25. Albert Jorquera

32. Damià

16. Silvinho

19. Fernando Navarro

14. Gerard

11. Maxi Lopez

34. Rodri

Per Lilie