KLOCKRENT, ZIDANE

Madrid gick på knock mot Barca i giganternas kamp

Foto: Reuters
FRANSK SKALLE Zinedine Zidane gör 1-0 för Real Madrid på nick och far i full fart in i stolpen. Fransmannen reste sig dock upp och spelade vidare.
FOTBOLL

Årets match slutade med en stjärnsmäll.

Real krossade Barca i el clásico och "los galacticos" har fått ny chans på guldet.

- Ligan lever, sa en lycklig Zidane efter matchen.

De har blivit utbuade och utskrattade av sina fans.

Real Madrid blev utslaget ur Champions League och låg elva poäng efter Barcelona i ligan. Fiaskot var ett faktum.

I går var allt glömt. Real är fortfarande sex poäng efter Barca och titeln är långt borta. Men 4-2-segern mot rivalerna betyder att det i alla fall finns hopp. Något varken Reals spelare eller fans haft mycket av på sistone.

- Vi ska slåss till slutet för att erövra titeln. Barcelona har visat att de är ett bra lag och att de förtjänar att leda ligan. Men nu har de pressen på sig och vi ska vänta på deras misstag, sa Zinedine Zidane efter matchen.

Sprang som en 20-åring

Zidanes 1-0 mål personifierade Reals inställning. Superstjärnan, som inte gjort många meter på planen i år, slängde sig hänsynslöst på Ronaldos inlägg och språngnickade in bollen i mål. Zidane fortsatte sen rakt in i stolpen med huvudet före - men reste sig och fortsatte springa som en 20-åring matchen igenom.

Det stora samtalsämnet inför drabbningen var tränaren Vanderley Luxemburgos petning av Luis Figo. I stället lät han Ronaldo och Michael Owen spela tillsammans på topp. Ett genidrag skulle det visa sig. Både Ronaldo och Owen gjorde mål och spelade fotboll i absolut världsklass.

- Jag behövde det här målet. Det är ovanligt att jag gör mål med huvudet, men det betyder att vinden äntligen har vänt för mig, säger Ronaldo.

Ronaldinho: Vi ska vara coola

I Barcelonalägret var besvikelsen stor. Laget gjorde trots förlusten en bra match, men fick inte utdelning på chanserna. Men Barca har fortfarande sex poäng ner till Real med sju omgångar kvar och både spelare och ledning manar till lugn.

- Hur ligan slutar beror fortfarande på oss själva och vi måste vara coola och självsäkra. Vi har fortfarande ett stort övertag på Real Madrid. Det är viktigt att vi spelar bra, för om vi kommer upp i vår bästa nivå så tar vi titeln, säger Ronaldinho.

Ett stort avbräck för Barca är att skytteligaledaren Samuel Eto"o fick bäras ut med dryga tio minuter kvar. En meniskskada, som innebär att kameruanen blir borta mellan tre och åtta veckor. Han undersöks i dag, men i värsta fall är hela säsongen över.

Foto: Foto: REUTERS, GETTY IMAGES

Sportbladet sätter plus på spanska toppmötet

David Tanentsapf