Figo har tröttnat på egna tränaren

Öppet ordbråk efter att stjärnan bänkats

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Vill ha en förklaring. Real Madrid-stjärnan Luis Figo har bänkats i de två senaste matcherna utan att få en förklaring av tränaren Vanderlei Luxemburgo. ”Det är det minsta jag förtjänar”, säger Figo – som nu spekuleras vara på väg bort från klubben.
FOTBOLL

Stjärnfyllda Real Madrid riskerar en ny fiaskosäsong.

Mitt i krisen pratar inte Luis Figo och tränaren Vanderlei Luxemburgo med varandra.

– Jag förtjänar att få veta av personen som bestämmer om jag ska spela eller inte, inte av media. Det är det minsta jag kräver, säger Figo.

Mäktiga Real är för andra året i rad på väg att spela en hel säsong utan att vinna en enda titel och trots 2–0-segern över Levante i söndags är läget ansträngt.

Anledningen – bänkningen av megastjärnan Luis Figo.

Portugisen, som år 2000 valdes till årets spelare i Europa och året efter korades till världens bäste, har i de två senaste matcherna tvingats till en tillvaro på bänken från start – utan förklaring, och utan att själv ha fått veta det av Luxemburgo.

Nu har Figo fått nog.

– Jag är tillräckligt ödmjuk för att respektera tränarens beslut och de som är i laget. Det som gör mig besviken är beteendet.

Den offensive kreatören valde självmant att lämna landslaget efter finalförlusten mot Grekland i hemma-EM förra året.

– Jag lämnade landslaget för att lägga all min kraft på mitt klubblaget. Nu när jag inte spelar så är mina känslor lite blandade.

I Spanien rasar nu spekulationerna kring Figos framtid i klubben och många bedömare tror att mittfältaren – som har ett år kvar på kontraktet – är på väg att säljas till sommaren.

Rykten som Figo själv tillbakavisar.

– Ända sedan jag kom hit har jag uppträtt exemplariskt och det kommer jag att fortsätta göra till den 30 juni 2006, säger han till nyhetsbyrån Efe.

Anders Burström