Barcelona är nu tre segrar från guldet

Frank Rijkaard: Jag måste gratulera mina spelare

FOTBOLL

Real Madrid satte press med segern i lördags. Men Barcelona stod upp. Seger med 4-0 mot Malaga och nu är klubben bara tre segrar från ligaguldet.

- Spelarna tog sitt ansvar, säger managern Frank Rijkaard.

Foto: GETTY IMAGES
Barcelona vann mot Malaga med 4-0.

I lördagskväll tog Real Madrid en viktig seger hemma mot Villareal. Real Madrid vände underläge 0-1 genom mål av Ronaldo och Salgado i matchens slutminuter.

Därmed skiljde bara tre poäng upp till serieledande Barcelona.

Men i går kväll ryckte Barcelona igen genom att besegra bottenlaget Malaga med 4-0. Nu skiljer återigen sex poäng och sett till kommande matcher talar allt för att Barca kommer hålla undan.

Fem omgångar återstår, det räcker att Barcelona vinner tre av matcherna och klubbens 16:e ligatitel är ett faktum. Det skulle i så fall bli den första sedan säsongen 1998/99.

Någon champagne hade managern Frank Rijkaard dock inte med sig till presskonferensen, men Rijkaard konstaterade i alla fall att läget nu ser väldigt bra ut för Barcelona.

- Det här var en mycket viktig seger, sa Rijkaard.

Mål varje chans

Mot Malaga gjorde Barcelona mål på nästan varje målchans.

- Spelarna visade en imponerande koncentration och hade rätt attityd hela matchen, berömde Frank Rijkaard.

Oleguer Presas inledde målskyttet med att nicka in en Deco-hörna innan fransmannen Ludovic Giuly tog över med två mål, ett i 34:e minuten och ett i 68:e.

Därmed var matchen avgjord.

- Vi kontrollerade matchen och var bara hotade den första kvarten. Jag måste gratulera mina spelare, de tog sitt ansvar, kunde manager Frank Rijkaard glatt konstatera.

Robert Laul