Henke hyllas – om guldet är klart

Kan göra comeback i Barcelona 22 maj

FOTBOLL

Barcelona planerar att hylla Henrik Larsson när han gör comeback.

Söndag 22 maj kan svensken få hoppa in i säsongens sista hemmamatch – om ligaguldet är säkrat.

Foto: GETTY IMAGES
20 NOVEMBER Henrik Larsson grimaserar svårt efter att ha slitit av korsbandet i knäet. Nu är han nära en comback – och om Barcelona säkrat ligaguldet kan den ske redan 22 maj.

Sportbladet har tidigare berättat om att Henrik Larssons rehabiliteringsträning, efter den svåra korsbandskadan i november, går bättre än planerat.

Det är inte omöjligt att ”Henke”, 33, kan vara tillbaka i laget redan innan den här säsongen är slut.

FC Barcelona, som med fem omgångar kvar av La Liga har sex poäng ned till jagande Real Madrid, förbereder redan nu för ett ordentligt guldfirande. Men om guldet är klart redan i näst sista omgången – då Barca tar emot Villareal hemma på Camp Nou – kommer inte de vanliga superstjärnorna Ronaldinho, Etoó och Deco att stå i fokus.

De skadade ska hyllas

Då vill istället Barcelonatränaren Frank Rijkaard, enligt den spanska tidningen Sport, hylla de spelare som varit skadade under stora delar av säsongen.

Brassen Edmilson, Thiago Motta, Garcia Gabri – och Henrik Larsson.

Alla fyra har varit långtidskadade och Rijkaard vill ge hemmapubliken chansen att hylla stjärnorna som missat i stort sett hela säsongen.

Den holländske tränaren planerar, enligt tidningen Sport, att låta alla fyra få speltid – om ligaguldet är säkrat, vill säga.

Henrik Larsson, som har ett år kvar på kontraktet med Barcelona och som ska med den spanska storklubben på ett läger i Japan 10–17 juni, kommer sannolikt friskförklaras av klubbläkarna inom två veckor.

Därefter kan han börja träna med laget igen.

PeO Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM