Barça gör allt för att behålla Ronaldinho

Erbjuder 1,2 miljarder för tio år

FOTBOLL

Barcelona vill säkra Ronaldinhos framtid i klubben.

Superbrassen erbjuds 1,2 miljarder kronor för tio år.

- Han har visat sig villig att stanna i klubben hela sin aktiva karriär, säger presidenten Juan Laporta.

Spanska medier avslöjar att Juan Laporta lagt fram ett skriftligt erbjudande för Ronaldinhos bror, som också är hans agent, tidigare i år. Av rädsla för att klubbar som Real Madrid och Chelsea ska lägga beslag på deras stjärna jobbar den katalanska klubben på att knyta den nu 25-åriga Ronaldinho till klubben i ytterligare tio år. Summan som diskuterats är 130 miljoner euro, nästan 1,2 miljarder kronor, om brassen skriver på för tio år.

Övergångsklausul

En av anledningarna är att jättelönen och kontraktets längd möjliggör för klubben att skriva in en skyhög övergångsklausul i kontraktet. I år låg Ronaldinhos på 150 miljoner euro, nästa säsong faller den till 120 miljoner. Barcelona vill höja klausulen till en astronomisk summa för att försäkra sig om att ingen annan klubb någonsin kommer att kunna köpa spelaren utan Barcas medgivande.

Tappar sponsorer

Den andra anledningen är att flera av Barcelonas sponsorkontrakt är utformade så att klubben får mycket mindre pengar om just Ronaldinho lämnar, skriver spanska sporttidningen Marca.

I dagarna avslöjades det också att Chelsea förbereder att jättebud på skyttekungen Samuel Eto"o. Men Juan Laporta är väldigt tydlig med att klubben inte har några som helst planer på att sälja spelaren.

- Eto"o är inte till salu om vi så skulle få alla pengar i hela världen.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM