”Han skulle lyfta Real”

Beckham till Sportbladet om Zlatan-affären: Stora spelare köps för de här stora summorna

1 av 2 | Foto: ap
vill ha zlatans hjälp David Beckham är mycket imponerad av Zlatan Ibrahimovic - och skulle inte ha något emot att spela i samma lag som supersvensken. "Vi behöver yngre spelare som lyfter oss", säger han till Sportbladet.
FOTBOLL

Real Madrid tar emot Zlatan Ibrahimovic med öppna armar.

- Han är stark, snabb och har en bra känsla i båda fötterna. Vi behöver få hit unga spelare som kan lyfta oss, säger David Beckham till Sportbladets medarbetare.

Det är efter gårdagens Madridderby som de engelska superstjärnorna David Beckham och Michael Owen pratar med Sportbladet medarbetare i Madrid angående en eventuell mångmiljonövergång för Zlatan Ibrahimovic till Real Madrid.

- Det är första gången jag hör om det här. Men köpesumman som nämns är otrolig. Betalar Real 650 miljoner för honom så måste han vara värd det. Men det är så här fotbollen blivit. Stora spelare köps för de här summorna, säger Beckham.

Misslyckad säsong

Real Madrid har haft en, för superklubben, ganska misslyckad säsong.

Utslaget av just Zlatans Juventus i Champions League, och slagna av Barcelona i ligan. Inte ens i den spanska cupen lyckades de gå hela vägen. Madridklubben hoppas att ett par nyförvärv under sommaren ska ge resultat.

- Det vore bra för oss med två unga spelare som kan lyfta oss. Vi har ett gäng äldre spelare, som jag som är 30 år. Så vi behöver föryngra, fortsätter Beckham.

Både han och Michael Owen spelade från start i går, och Owen skulle inte ha något emot att få spela med "Ibra" nästa år.

- Han är en otrolig spelare. Inte enbart en målskytt som jag, utan också en framspelare och bollmottagare. Det skulle säkert fungera jättebra om vi fick spela ihop nästa år. Även om jag inte säger att det kommer bli så, säger han, och fortsätter sen ösa beröm över svensken.

- Han är svår att spela mot för alla försvarare. Stor och stark - en riktigt bra spelare.

"Behöver unga spelare"

Båda engelsmännen återkommer till Zlatans unga ålder, och det är ingen nyhet att Real Madrid vill föryngra laget till nästa år. Luis Figo är på väg bort, och spelare som Zidane, Beckham, Helguera, Raul och Roberto Carlos ser alla ut att ha passerat sin absolut topp.

- Vi behöver unga spelare till nästa år, som lyfter oss, säger Beckham igen.

Madridderbyt, inför

75 000 åskådare, blev en sömnig historia, och om Ibrahimovic såg matchen lär han inte blivit skrämd av den eventuella framtida konkurrensen.

Owen, Raul och Ronaldo skapade inte mycket tillsammans, och Real-tränaren Vanderlei Luxemburgo skrädde inte orden efteråt på presskonferensen.

- Det här såg ut som en träningsmatch. Inget av lagen visade upp någon motivation.

- Det här såg ut som en träningsmatch. Inget av lagen visade upp någon motivation.

Zlatan har fyra titlar

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM