"VM-kvalet? Nja, jag siktar inte på det"

FOTBOLL

BARCELONA

Henrik Larsson är tillbaka i Barcelona.

Och kanske i landslaget inför VM-kvalet den fjärde juni?

- Nja, det ser inte så ljust ut, men jag får ta ett snack med förbundskaptenerna under måndagen så får vi se, säger Henke.

Gårdagskvällens syn var efterlängtad. En fysiskt fulltränad Henrik Larsson klev in i Barcelonas anfall sex minuter över halv elva.

Och det är klart att det inte längre känns helt omöjligt att se Henrik Larsson spela i den blågula tröjan i VM-kvalet mot Malta den fjärde juni. Men det finns trots comebacken många frågetecken. Det största är Henrik Larsson själv.

Snack med Lagerbäck

- Jag siktar inte på att vara med. Det finns inga lätta matcher i dagens fotboll, men det måste finnas folk som gör ett bättre jobb än jag för tillfället.

Hade du resonerat annorlunda om motståndet hade varit annat?

- Nej, det tror jag inte. Ska jag vara med i landslaget ska jag vara med för att jag är en av de bäst anfallarna.

Förbundskapten Lars Lagerbäck sade till Sportbladet i går att även om ni resonerade att det var för tidigt innan så kan det ändra sig nu. Är du tillräckligt bra för att vara med själv anser du?

- Det säger sig självt egentligen. För tillfället är jag inte där jag var när jag skadade mig och det är det ju ingen som förväntar sig heller.

Förbundskaptenerna talar ofta om din betydelse för truppen med din professionella inställning - om de vill ha med dig ändå av den anledningen?

- Vi får ta ett snack så får vi se.

Så det är inte helt omöjligt?

- Ha, ha (Henrik skrattar)...Jag har lärt mig tidigare att aldrig säga så...

Petra Thorén