”Vi hade jättekul”

Spanska ligarivalerna "Henke" och Beckham hade mycket att prata om

1 av 3 | Foto: IAN WALTON/getty IMAGES
Henrik Larsson och David Beckham talar ut. Vad de pratade om ville "Henke" inte berätta...
FOTBOLL

En snabbtripp till Madrid och en pratstund med David Beckham.

Henrik Larsson hade som synes en rätt behaglig måndag.

- Vi hade jättekul. Han är en fantastisk spelare och det blir väldigt avspänt när man ses utanför matcherna, säger den svenske landslagsstjärnan.

När Adidas lanserade sin nya sko - den tolfte upplagan av Predatormodellen - samlade man över 30 av världens främsta stjärnor i Madrid.

Bland Zinedine Zidane, Kaká och David Beckham minglade i måndags Henrik Larsson.

- Normalt sett när man ses står det så mycket på spel, men när man gör en sådan här gemensam aktivitet utanför matcherna så har man väldigt roligt tillsammans. Det finns inget tävlingsmoment, säger Henrik Larsson.

Som ni kan se passade Barcelonas anfallare och Real Madrids mittfältare på att snacka med varandra.

Henke vill inte berätta exakt vad de två spelarna talade om, men försäkrar att de hade trevligt.

- Vi pratade lite allmänt. Jag har träffat honom ett par gånger tidigare vid sådana här tillfällen och så har vi ju mötts på plan, säger Henrik.

"Fantastisk spelare"

Under fotbolls-EM i Portugal hyllade Beckham den svenske landslagsanfallaren för Sportbladet. Henrik Larsson är inte sen med att ge lovord tillbaka.

- Han har vunnit det mesta, en fantastisk spelare. Men jag ser honom inte som speciell som person, han är som de andra som var där, säger Henrik Larsson.

Beckham har som vanligt varit delaktig i utvecklingen av designen av den nya skon, han har förstås en egen modell "Dragon".

- Det är nödvändigt att spelarna får vara med och påverka. Jag har själv en del speciella detaljer på mina skor som lågt skuren hälkappa för att inte få skoskav och särskilda dobbar, säger "Henke".

Fortsätter kämpa

Efter utflykten till Madrid återvände Henrik Larsson till Barcelona. Där fortsätter hans kamp för mera speltid i klubblaget.

- Situationen är densamma. Jag fick hoppa in, gjorde två mål men sedan har inte fått spela. Jag kan inte göra mer än det jag gör nu.

Petra Thorén