”Det var rena underverket”

Nytt supermål - då hyllades Ronaldinho av båda tränarna

1 av 2 | Foto: AP
titta - vilket mål Barcelona krossade Real Madrid - i Madrid. Anledningen: Ronaldinho och Samuel Eto"o. Världsstjärnorna storspelade.
FOTBOLL

Ronaldinho erövrade Madrid och Real-fansen kapitulerade med ett leende på läpparna.

Trots att deras lag blev förnedrat ställde sig de vitklädda supportrarna på läktaren upp och applåderade den fantastiske brassens stora show.

- Det Ronaldinho

gjorde i den andra halvleken var rena underverk, säger Barca-tränaren Frank Rijkaard.

"El clásico" slutade med en stjärnsmäll för Real Madrid. Barcelona ägde matchen från början och Eto"os ledningsmål var oerhört rättvist.

Men det var först efter paus som stormatchen lyfte och förvandlades till ren fotbollskonst.

Barça tog sin näst största seger i Madrid genom tiderna och mannen bakom miraklet var Ronaldinho, som i nästa vecka utses till Europas bästa fotbollsspelare av ansedda tidningen France Football. Spanska Marça skriver i dag om "den magiske Ronaldinho", och kallar uppvisningen "en lektion i fotboll".

Hyllad av Real

- En del av det han gjorde i den andra halvleken var rena underverk. Snabbheten, kontrollen och tekniken. Han var fenomenal. Jag vill inte tala om historiska ögonblick, för vi måste fortsätta jobba, men det var riktigt stort, säger Frank Rijkaard efteråt.

Real Madrid-tränaren Vanderley Luxemburgo sjunger med i hyllningskören.

- Ronaldinho gjorde en fantastisk match, det var han som var skillnaden mellan lagen. Barcelona vann rättvist, förkunnade han.

Men det mest anmärkningsvärda var Real Madrid-fansens agerande. Mitt i fiendeborgen hyllades den leende brassen med stående ovationer.

Stor besvikelse

- Det kändes fantastiskt att få den här uppskattningen från vår största rival. Det är inte ofta det händer. Jag tror att det bara är Maradona som har varit med om någonting liknande förut. Jag är glad, fast det viktigaste är ändå Barcelona-fansen, säger Ronaldinho till den spanska pressen i mixed-zone efteråt.

I Madrid-lägret var uppgivenheten stor. Både på grund av resultatet och fansens agerande.

Mittfältaren Guti var förkrossad.

- Vi vet att vi inte spelade bra. Men när våra egna supportrar hyllar vår stora rival gör det ont i hjärtat.

Ronaldinhos 2-0 - så gick det till

David Tanentsapf