2 mål på 1 minut

Henke: Jag är aldrig nöjd

FOTBOLL

BARCELONA

Tränaren Frank Rijkaard behöver inte vara orolig.

Samuel Eto"os ersättare är i strålande form.

Sent i går kväll gjorde Henrik Larsson två mål på en minut - och var bäst på planen.

Foto: getty images
I 19:e minuten kom det första målet - i anfallet efter det andra från svenskens fot.

-Formen kan jag inte klaga på, säger Henke till Sportbladet.

Okej, motståndarna Zamora från tredjedivisionen hade förstås inte en chans på Camp Nou. Men det var ändå viktigt att Henke fick spela 90 minuter och göra mål igen.

I 19:e minuten stötte svensken enkelt in en målvaktsretur efter skott från bäste kompisen Giovanni van Bronckhorst. I anfallet efter var det dags igen.

Henke berättar själv:

- Motta slog en långboll som studsade över försvararen. Jag fick med mig den, gled förbi målvakten och sköt i öppet mål. Det kändes skönt att få sätta två i dag, även om jag aldrig kommer att vara 100-procentigt nöjd efter en match.

Du hade två klockrena skott i stolpen och några frilägen.

- Så är det ibland. Man kan inte göra så mycket mer än att få bollen på mål. Nästa gång kanske den går in i stället.

Och så gav du bort en straff till Maxi?

- Ja, han hade gjort det så bra innan och han ville slå den. Det stod ju fem noll då, men om det varit mållöst kanske jag hade tagit den.

Vad betyder målen för fortsättningen?

- De har väl ingen större betydelse. Det viktigaste var att få spela en hel match och göra det bra. Sen vem som får spela när Eto´o sticker är upp till tränaren att bestämma.

Vad säger du om uppgifterna att Porto vill låna dig resten av säsongen?

- Äh, det där har jag egentligen ingen lust att kommentera. Jag tycker att jag gjort det ganska klart att jag stannar här säsongen ut.

"Betyder ingenting"

På presskonferensen berömde Rijkaard Henke.

- Målen han gjorde i dag betyder egentligen ingenting för kommande matcher. Jag vet hur bra Larsson är, och jag vet också hur bra de andra anfallarna är. Vi får se vem som kommer att spela i stället för Eto´o.

Barcelonas seger i går var klubbens 16:e raka. Därmed passerade man Real Madrids 45 år gamla rekord på 15 vinster i rad.

Spanska cupen

Markus Eriksson