Reals drömbud på Zlatan: 400 miljoner

Agenten: Jag kan bekräfta Reals intresse

FOTBOLL

Tillfälligt petad i Juventus.

Nu planerar Real Madrid att göra ett nytt försök att värva Zlatan Ibrahimovic.

Enligt spanska Diario AS är klubben beredd att betala 400 miljoner kronor för att göra svensken till sommarens galactico.

– Jag kan bekräfta Reals intresse, säger Zlatans agent Mino Raiola till italienska Guerin Sportivo.

Foto: AP

Panikköpen av spelare som Owen, Woodgate och Baptista sent i augusti är något som Real Madrid vill undvika enligt AS.

Därför har klubbens president Florentino Perez och hans stab redan nu satt ihop en lista med spelare som man i sommar vill värva och det är denna lista som spanska AS nu säger sig ha kommit över.

Och överst på listan finns – Zlatan Ibrahimovic.

Klubben är beredd att betala 40-45 miljoner euro vilket motsvarar ungefär 400 miljoner kronor och detta skulle göra Zlatan till sommarens största Real-värvning. Klubbens årliga galactico helt enkelt, fullt jämförbar med Ronaldo, Beckham och Zidane.

”Zlatan gillas av spanjorerna”

– Real Madrid försökte köpa honom för fem månader sedan men Juventus tackade nej då. Det är tydligt att Zlatan gillas av spanjorerna, säger Raiola vidare.

Även Real Madrid har uttalat sig under tisdagen;

– Ibrahimovic är en spelare som anses vara en av de bästa anfallarna i världen och därför är han en spelare som intresserar Real Madrid, men det är Juventus som måste bestämma vad man ska göra, säger Ernesto Bronzetti till italienska La Stampa.

Zlatan har haft en målmässigt tung säsong i Juventus och parterna diskuterar inte en förlängning av svenskens kontrakt.

– Jag representerar Zlatan och jag kan säga att vi inte diskuterar ett nytt kontrakt och vi har inga möten inplanerade rörande kontraktsförhandlingar, säger Raiola.

Real Madrid vill också, enligt AS, värva bland annat Liverpools Xabi Alonso, Arsenals Ashley Cole, Osasunas Raul Garcia och danske Christian Poulsen från Schalke 04.

Daniel Lagerqvist