Larsson skickade VM-formbesked

2–2-nicken tog Barça in i matchen igen

FOTBOLL

Henrik Larsson fick chansen från start – och skickade ett nytt formbesked.

2–2-nickmålet vände matchen för Barça.

– Det var längesedan jag såg honom så bra och delaktig i spelet, säger TV 4-experten Billy Ohlsson.

Foto: Reuters
Målskytt igen. Henrik Larsson kvitterade till för Barcelona i hemmamötet med Deportivo La Coruna. Här gratuleras han av Samuel Eto'o och Ronaldinho.

Ronaldinho gav Barcelona ledningen mot Deportivo La Coruna hemma på Camp Nou via ett sagolikt vackert frisparksmål, men efter två fullträffar för bortalaget var Barça pressat.

Strax före paus kvitterade Henrik Larsson, som fick chansen från start av Frank Rijkaard, som lät Leo Messi vila. Larsson kom först och högst på en hörna och tryckte dit 2–2.

– Det var ett typiskt Henke-Larsson mål, han är väldigt rörlig vid hörnor och frispark. Han får dit huvudet och det är en projektil som går in, analyserade Billy Ohlsson.

Målet var Henkes sjunde i ligan den här säsongen, och under de 63 minuter svensken var på planen visade han upp ett rörligt och konstruktivt spel. I första halvlek nickade Larsson fram Andrés Iniesta till ett friläge som mittfältaren borde ha förvaltat.

Billy Ohlssons matchomdöme:

– Det var längesedan jag såg honom så bra och så delaktig i spelet som i den första halvleken. Målet var riktigt snyggt mål, ett typiskt Henke-mål. I andra halvleken blev det tuffare och grinigare, och han var inte lika dominant. Men jag gillade vad jag såg.

Precis före Larsson byttes ut mot Giuly hade Samuel Eto'o ökat på till 3–2. Anfallaren blev helt fri efter en hörna och kunde slå in ledningsbollen i öppet mål.

Real Madrid vann derbyt mot Atletico med 2–1. Den före detta Romaspelaren Antonio Cassano gjorde sitt första mål för klubben.

Barcelona toppar ligan, tio poäng före just Real Madrid.

Sportbladet.se