”Vi har börjat hitta varandra”

Henke och Ronaldinho är Barças nya radarpar

FOTBOLL

Här är Barcelonas nya radarpar: Ronaldinho och Henke Larsson.

- Vi har börjat hitta varandra mer på fasta

situationer. Ronaldinho tittar mer efter var jag springer.

Foto: SCANpix
”Henke” och Ronaldinho.

Resultatet kan bli som mot Deportivo la Coruna när Henke nickade in 2-2 på superbrassens hårt skruvade hörna. Henke mötte perfekt med en nick stolpe in nere vid stolproten.

- Skönt att få sätta ett mål på en sån hörna, säger Henke.

Som har ett fint målfacit under 2006 med sju mål trots att han bara har spelat en hel match för Barcelona.

- Jag har väl haft bra facit de andra åren också, men förra året spelade jag inte så mycket. Nu har jag spelat lite mer och då blir det mål.

"Man sätter inte allt"

Henke Larsson gjorde en mycket stark insats i en väldigt bra fotbollsmatch. Han rörde sig över stora ytor och skapade lägen för sina medspelare, ungefär som han agerar i svenska landslaget. Bland annat avslutade han ett fantastiskt snyggt Barcelonaanfall med en nick som gjorde Iniesta helt ren framför mål, men en dålig bollmottagning sabbade det givna läget.

- Man sätter inte alltid sina chanser. Det är i såna här matcher man behöver det lilla extra flytet för att vinna och det gör vi.

- Vi börjar fantastiskt bra med Ronaldinhos frisparksmål. Sen blir det lite svårare efter en hörna och en frispark. Två fasta situationer som dom gör mål på. Men vi visade att vi verkligen ville vinna, säger Henke.

Första halvlek var en ren fotbollsfest med bra spel i högt tempo, individuella prestationer och fyra mål.

Andra halvlek blev mer fysisk.

- Det står 2-2, dom är nöjda med en poäng och vi vill vinna matchen. Det var väl därför som det blir lite mer kamp på planen.

Klar ligaledning

Efter kvällens matcher kommer Barcelona som minst att leda ligan med åtta poäng med tolv omgångar kvar. En rätt betryggande ledning.

- För oss är det oväsentligt. Vi behöver bara koncentrera oss på oss själva. Vi har givetvis stor respekt för alla andra lag, men det är vi själva som är det viktiga. En match i taget och en massa andra gamla klyschor, det är faktiskt det som fungerar bäst. Att inte titta för långt fram, säger Henke Larsson.

Han vill inte ens titta fram till tisdagens Champions Leagueretur mor Chelsea.

- Så långt har vi inte kommit. Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag. Man måste vila först innan det går att tänka på Chelsea. Man har den här matchen i huvudet ett tag.

Säger en mycket nöjd Henke Larsson på väg att åka hem framåt halv tvåtiden på natten efter ännu en bra dag på jobbet.

Henkes heta år

Stefan Alfelt