Spansk press vädjar: Stanna Henrik Larsson

FOTBOLL

Han har bestämt sig för att flytta hem till Helsingborg.

Men nu vädjar spansk press och Barcelonas supportrar att Henke Larsson ska stanna i Barcelona.

- Kan någon övertyga honom? undrar tidningen SPORT i en stor krönika inför dagens Champions League-åttondelsfinal mot Chelsea.

Populär i Barcelona.

I Barcelona-baserade dagstidningen SPORT ägnar en av tre huvudkrönikörer sin ledarkolumn åt att hylla Henrik Larsson.

- Larsson har bestämt sig för att lämna klubben vid säsongens slut. Kan någon övertyga honom om motsatsen? Han är som en slägga när han är på topp.

- Han är aktad, respekterad i omklädningsrummet, respekterad av fansen. En enorm tillgång i anfallet. Om man kunde dra tillbaka klockan, skulle Barca övertyga honom att Camp Nou är hans naturliga plats att avsluta sin fotbollskarriär på, skriver Josep Prats.

"Jag bryr mig helhjärtat "

Sedan Henke började få regelbunden speltid har han gjort fem mål på sju matcher. Totalt har han gjort åtta mål, trots att han bara spelat från start nio gånger.

Själv har Henke inget svar på varför han blivit så populär.

- Jag vet inte varför jag har haft sån tur i min relation med supportrarna, men det kan delvis vara för att de ser vilken sorts spelare jag är, och att jag bryr mig helhjärtat om dem och om klubben, menar Henke.

Han fortsätter på sin hemsida www.henriklarsson.com:

- Jag kan inte ens sätta ord på hur jag känner för fansen. Jag skulle kunna säga fantastiskt, men det är mer än så.

Det är dock osäkert om Henke spelar från start i dagens match mot Chelsea. Enligt SPORT satsar tränaren Frank Rijkard på 19-årige superlöftet Lionel Messi bredvid Ronaldinho och Samuel Eto"o.

Barca vann bortamötet med

2-1.

Robert Laul, Henrik Lundgren