”Beckham till Arsenal”

Beredd att betala 210 miljoner: Han har egenskaperna som krävs för att spela i Arsenal

Foto: Bildbyrån
Hem till england Engelska tidningar skriver i natt att Arsenal är beredd att köpa David Beckham av Real Madrid för 210 miljoner. Skulle Beckham gå till Arsenal så överger klubben en princip de har att inte köpa spelare som är äldre än 30 år. "Vi är beredd att se över den regeln", sa Arsene Wenger, Arsenals tränare, i går. Om allt går som Arsenal vill så kan David Beckham bli klubbkamrat med Fredrik Ljungberg nästa säsong.
FOTBOLL

LONDON

Arsenal förbereder ett sensationellt bud på David Beckham.

London-klubbens ledning är beredda att betala 210 miljoner kronor för superstjärnan.

- Han har egenskaperna som krävs för att spela i Arsenal, säger Arsene Wenger.

Engelska tidningar i natt.

En rad brittiska tidningar publicerar i dag uppgifterna om att Arsenal är intresserat av att köpa loss David Beckham från Real Madrid.

Tidningarna skriver att Arsenals ledning öronmärkt 210 miljoner kronor för jättevärvningen. Styrelsen låter Arsene Wenger avgöra vilka värvningar som krävs, men kommer uppmuntra honom att försöka övertala David Beckham att flytta till London.

Klubben som tidigare av ekonomisk nödvändighet satsat på unga billiga talanger har nu de finansiella musklerna att ge sig ut på transfermarknaden.

Ny arena till hösten

Till hösten invigs Arsenals nya stadion och flera lukrativa sponsorkontrakt är redan signerade.

- Om Arsene tycker det är nödvändigt att göra ett stort köp, så får han det. Det finns definitivt pengar, säger Arsenals vice ordförande David Dein.

Arsene Wenger som tidigare vägrat kommentera David Beckham pratade i går relativt öppet om frågan.

- Innan matchen mot Madrid hade det varit respektlöst att prata om honom. Nu kan jag göra det. Han är en underbar spelare.

- Vi är inte i desperat behov av att köpa någon. Men om man kan hitta en exceptionell spelare som kan bidra med lite klass där vi behöver det, så köper vi. Han kan vara en av dem, sa Arsenal-tränaren.

Klubbens princip har tidigare varit att inte värva spelare som fyllt 30 år. Arsene Wenger sa i går att han är redo att se över den regeln.

Osäkert i Real

Sedan tidigare är det känt att mycket lutar åt att David Beckham flyttar till London den dag han återvänder till England.

När Sven-Göran Eriksson träffade en journalist utklädd till schejk sa han att David Beckham skulle flytta till London i morgon - om han fick ett bra erbjudande.

David Beckhams position i Real Madrid är högst osäker efter fiaskot i Champions Legaue.

När Real Madrid i sommar får en ny president kommer sannolikt flera av supervärvningarna i det misslyckade Galacticos-bygget tvingas flytta. Arsene Wengers utspel kommer samtidigt som det förekommer uppgifter om att Real Madrid inte är beredda att höja David Beckhams lön.

Jens Kärrman