Rijkaard försökte övertala ”Henke”

Men serieledarna klarade sig bra utan Larsson

FOTBOLL

Madrid (TT-Reuters)

Barcelonatränaren Frank Rijkaard har nu gett upp övertalningsförsöken för att få Henrik Larsson att stanna i klubben.

– Alla, från oss i ledarstaben till klubbens direktörer, har försökt förmå honom att stanna. Men han har bestämt sig för att lämna oss och det måste vi respektera, säger Rijkaard till klubbens hemsida.

Foto: AP
Samuel Etoó gjorde två mål mot Getafe.

Holländaren erkänner att det var Larssons brist på speltid som gjorde att 34-åringen bestämde sig för att flytta hem till Helsingborg efter sommarens fotbolls-VM.

– Han är en exemplarisk idrottsman. Men alla anfallare vill spela hela tiden och han har haft det svårt under vissa perioder, men han har visat att han kunnat bortse från sådant.

Etoó satte två

Henrik Larsson, som vilade i tisdagens match mot Getafe, har gjort fem mål på de fem senaste ligamatcherna för Barcelona. Totalt står svensken på nio mål den här säsongen.

Men det gick bra även utan Larsson på tisdagskvällen. Barcelona vann med 3–1 efter två mål av Samuel Eto'o och ett självmål. Detta trots en tung start med underläge redan efter fem minuter.

Med en match mer spelad skiljer nu 14 poäng ner till tvåan Real Madrid. Barcelona har nio matcher kvar att spela, övriga tio.

TT